Počela pripremna nastava za 58 budućih prvačića

0

SOKOLAC – Pripremni program predškolskog vaspitanja i obrazovanja za polazak u osnovnu školu pohađa 58 djece u Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje na Sokocu, izjavila je direktor te ustanove Biljana Kosorić.
Riječ je o skraćenom programu predškolskog vaspitanja za djecu koja do sada nisu bila obuhvaćena predškolskim vaspitanjem, kao obliku pripreme djece za školu.

Program koji je organizovan za pripremu djece za školsku 2017/2018. godinu, počeo je 1. marta i trajaće do 31. maja.

„Ove godine je upisano nešto manje djece nego prethodne, kada smo imali po tri grupe upisane djece u pripremni program, koji traje tri mjeseca po tri časa dnevno“, kaže Kosorićeva.

Ona je navela da će program djeci raspoređenoj u dvije vaspitno-obrazovne grupe voditi dvije profesorke razredne nastave.

Prema njenim riječima, ove godine pripremni program je besplatan, tako što resorno ministarstvo u Vladi Republike Srpske obezbjeđuje platu vaspitača i dio didaktičkih sredstava, a ostale materijalne troškove snosi osnivač ustanove, u ovom slučaju opština Sokolac.

Profesor razredne nastave Andrijana Bajagić izrazila je zadovoljstvo što juče, prvog dana pripremne nastave, nije bilo suza u grupi od 26 mališana koju ona vodi.

„Naš osnovni cilj jeste da se djeca što više socijalizuju, da im na kreativan način približimo školu, da im približimo odnos prema učitelju i ostalim mališanima u grupi“, istakla je Bajagićeva za Srnu.

Skraćeni program predškolskog vaspitanja realizuje se u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i lokalnom zajednicom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare