Počela podjela regresiranog goriva

0
Počela podjela regresiranog goriva

SOKOLAC – Podjela 74.814 litara regresiranog goriva za jesenju sjetvu za 714 poljoprivrednika koji ispunjavaju uslove za ovaj vid podsticaja na području Sokoca počela je danas, rečeno je Srni u opštinskom Odjeljenju za privredu i finansije.

Viši stručni saradnik za poljoprivredu u ovom odjeljenju Slaviša Knežević kaže da su na području opštine Sokolac registrovana 902 poljoprivredna gazdinstva, a da je za 714 odobreno 74.814 litara dizela.

„Regresirano gorivo namijenjeno za jesenju sjetvu nije odobreno za 188 gazdinstava, koja su blokirana i nemaju pravo na ovo dizel-gorivo zbog neizmirenih obaveza iz ranijih godina prema Direkciji robnih rezervi Republike Srpske za preuzeti repromaterijal ili neizvršenog ažuriranja u Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge /APIF/ sa podacima o načinu korištenja zemljišta, što je bila obaveza od 1. januara do 15. maja“, rekao je Knežević.

On je podsjetio da svi registrovani poljoprivredni proizvođači imaju pravo na regresirano gorivo po 60 odsto umanjenoj cijeni od prodajne, i to 20 litara po hektaru obradive površine u koju se ubrajaju oranice, bašte, livade, voćnjaci i vinogradi.

Knežević je naveo da poljoprivrednici sa područja Sokoca treba da se jave u kancelariju broj četiri u zgradi opštine i popune formular, na osnovu kojeg će, uz kopiju lične karte, moći da preuzmu dizel-gorivo za jesenju sjetvu na nekoj od četiri pumpe „Nestro“ i „Nešković petrola“.

On je dodao da poljoprivrednici odobrene količine regresiranog goriva u drugom, jesenjem ciklusu, mogu preuzimati u više navrata do kraja godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare