Počela obuka za pripremu projektnih prijedloga

0
Počela obuka za pripremu projektnih prijedloga

SOKOLAC – Na Sokocu je danas počela dvodnevna edukacija iz oblasti upravljanja projektnim ciklusom u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu /ReLOad/, kojoj su prisustvovala 23 zainteresovana predstavnika organizacija civilnog društva.

Zamjenik koordinatora ovog projekta za saradnju sa Razvojnim programom UN /UNDP/ za opštinu Sokolac Mirjana Kezunović rekla je Srni da opština Sokolac u partnerstvu učestvuje sa 30 odsto sredstava od vrijednosti projekta.

„Danas je prvi dan obuke za predstavnike organizacija civilinog društva, na kojoj je trener za pisanje projekata Elmida Sarić upoznala prisutne o pripremi i izradi projekta, te govorila o načinu konkurisanja na javni poziv“, istakla je Kezunovićeva.

Miljan Pajić iz košarkaškog kluba „Sokolac“ rekao je da prisustvuje ovoj edukaciji da bi u klubu lakše definisali prioriterne potrebe, što kvalitentije uradili projektni prijedlog i dobili sredstva kako bi doprinijeli razvoju ovog sporta u saradnji sa lokalnom upravom.

Opština Sokolac u partnerstvu sa UNDP-om raspisala je javni poziv organizacijama civilnog društva za predaju prijedlog projekata u sklopu „ReLOaD“, u skladu sa Strategijom razvoja ove lokalne zajednice.

Rok za predaju aplikacija je 12. mart.

U okviru obuke za pripremu UNDP je planirao i informativne sastanke „otvorene dane“, koji će biti prilika da se podnosioci aplikacija konsultuju o projektnim idejama prije same predaje projektnih prijedloga.

Opština Sokolac je zajedno sa još 20 jedinica lokalne samouprave u BiH pristupila Regionalnom programu lokalne demokratije za zapadni Balkan, koji finansira EU, a sprovodi UNDP.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments