Počela obuka za 10 nastavnika osnovne škole za rad na mikro-računarima

0

SOKOLAC – U Osnovnoj školi „Sokolac“ danas je počela petodnevna obuka 10 nastavnika, u okviru projekta „Škole za 21. vijek“, kroz koji će ova ustanova dobiti 30 mikro-računara.

Regionalni program Britanskog savjeta sprovodi se u šest zemalja zapadnog Balkana, sa ciljem jačanja ključnih vještina i vještina kodiranja kod učenika uzrasta od 10 do 15 godina kroz nastavne i vannastavne aktivnosti.

Osnovni cilj projekta je unapređenje vještine kritičkog razmišljanja i digitalne pismenosti kod nastavnika i učenika.

Direktor ove osnovne škole Divna Janković rekla je Srni da je raduje da se njihova ustanova našla među 75 škola u širem regionu u kojima će biti realizovan program „Škole za 21. vijek“.

„U narednih pet dana naših 10 nastavnika proći će obuku koja će se sastojati od mikro-bit treninga, unapređenja digitalne pismenosti i kritičkog razmišljanja i rješavanja problema, pri čemu će posebna podrška biti pružena nastavnicima informatike“, navela je Jankovićeva.

Ona je istakla da će, zahvaljujući ovom programu, škola besplatno dobiti 30 mikro-bitova – mini-kompjutera, koji su tako dizajnirani da učenici mogu bolje učiti i sticati više znanja na polju kompjuterske pismenosti i kodiranja.

„Raduje nas da je naša škola sa više od 900 učenika uključena u savremeni način rada sa djecom, koja baš u ovim godinama dobro prihvataju novine u obrazovanju, što ćemo pokazati i formiranjem kluba škola obuhvaćenih ovim programom, te takmičenjima i nagradama“, dodala je Jankovićeva.

Program „Škole za 21. vijek“ na zapadnom Balkanu sprovodi Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske sa Britanskim savjetom u 15 škola u Srpskoj, među kojima se našla i Osnovna škola „Sokolac“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare