Počela nova sezona Lige rekreativaca Pale

0
foto arhiva

Tokom vikenda u SC „Olimp“ u režiji Udruženja fudbalera rekreativaca Pale, utakmicama 1. kola krenula je da se kotrlja „buba mara“ u novoj sezoni 2019/2020. Lige rekreativavca u malom fudbalu. Počelo je još jedno nadmetanje zaljubljenika i majstora malih fudbalskih terena, a po broju i sastavima ekipa, kao i utakmicama već na otvaranju, nadmetanje će biti neizvijesno, uzbudljivo i izjednačeno, pa će pobjednika i poredak na tabeli odlučivati nijanse i sportska sreća.

Ove sezone učešće u Ligi uzelo je 15 ekipa sa područja grada Istočno Sarajevo, a organizatori se nadaju da će se i ove godine ispuniti zacrtani ciljevi, a to su, prije svega, bavljenje sportom, promocija rekreativnog sporta, po čemu je Udruženja fudbalera rekreativaca Pale jedino u BiH, fer i sportska borba i zdravo druženje, kako na terenu, tako i van njega.

Prvo kolo je obilježila ekipa Kafe Pavle koja je bila moćna i do nogu potukla sastav Olimpa AF slaveći sa ubjedljivih 9:1. U prvom kolu na terenu najviše pokazuje trostruki strijelac Milan Zelenović iz ekipe Bobo/Graf, a najbolja jedinica je Miloš Pelemiš iz sastava PPS, te nosi titulu golmana kola.
Strijelci su bili raspucani i raspoloženi i 38 puta pogađaju u okvir vrata. Utakmice su protekle u sportskom duhu i fer pleju. Sudija Aleksandar Skoko pokazuje šest žutih kartona.

Majneks/Apoteke RP – Ribnjak Toplik 3:1 (2:1)

Novu sezonu Lige rekreativaca otvaraju kvalitetnim susretom Majneks/Apoteke RP i Ribnjak Toplik. Gosti su već u 3. minuti poveli, a strijelac je Aleksandar Bogdanović. Domaći su se brzo oporavljaju, te u 9. minuti dolaze do izjednačenja preko Duška Šehovca. Sve do 19. minute mreže su mirovale, a onda je Stefan Tomović doveo u vođtvo ekipu Majneksa/Apoteke RP, za potpuni preokret. Tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme, a do kraja meča domaći su kvalitetnijom igrom potvrdili pobjedu preko Petra Živkovića koji je bio strijelac u 32. minuti.

Igrač utakmice: Tomović Stefan (Majneks/Apoteke RP)

Dalibran – Kafe Flamingo 2:1 (2:0)

Dobru i utakmicu punu enegrije i dinamike odigrali su sastavi Dalibrana i Kafe Flaminga. Domaći su odmah na početku poveli. Prvo u 8. minutu Nenad Samardžić, a zatim u 10. Vuk Ćosić matiraju jedinicu na golu Kafe Flaminga Rudić Nebojšu. Rezultat se nije mijenjao sve do pred sam kraj, to jeste 37. minute, kada gosti preko Mirka Radovića uspjevaju da smanje zaostatak. Međutim, vremena je malo ostalo da bi se moglo uraditi nešto više, pa Dalibran tako upisuje svoje prve bodove.

Igrač utakmice: Samardžić Nenad (Dalibran)

Ski-Sarajevo – Badžani 1:2 (1:1)

Uzbuđenja i neizvijesnosti nije nedostajalo ni u meču između ekipa Ski-Sarajevo i Badžani. Odigrali su odličnu partiju i poslije iscrpljujuće i velike borbe „prsa u prsa“ gosti zamalo odnose pobjedu. U 11. minuti gosti dolaze do vođstva preko Gorana Stankovića, a samo četitri minuta kasnije domaćin se oporavlja, a izjednačenje donosi Predrag Karišik. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku meča Baždani se bolje snalaze, te uz pomoć Ivana Pelemiša dolaze do sva tri boda.

Igrač utakmice: Goran Stanković (Badžani)

Sjetlina – Slatka kuća 1:4 (1:1)

U nadmetanju između Sjetline i Slatke kuće do bodova dolaze „slatki momci“ koji slave sa rezultatom 4:1. Strijelci su bili Milan Garić dva puta, te po jednom Bojan Krunić i Siniša Vuksanović. Poraženi sastav se hrabo i muški borio i nakon prvog poluvremena imao je aktivan rezultat. Međutim, skraćena klupa i greške koje se ne bi smijele događati, dovode ih do zasluženog poraza. Stefan Tadić, koji je bio strijelac za Sjetlinu u 14. minuti, uspio je samo sačuvati sportsku čast poraženog.

Igrač utakmice: Milan Garić (Slatka Kuća)

Kafe Pavle – Olimp AF 9:1 (2:1)

Prošlogodišnji vicešampioni, uigrani i spremni sastav Kafe Pavla, protutnjao je Balon salom, bio je golgeterski raspoložen pa je očitao lekciju ekipi Olimpa AF slaveći ubjedljivo sa 9:1, golovima Radić Đorđa (3), Mirosava Damjanovića, Ljuba Dilberovića, Vladimira Kulašinca, Darka Lučića, Ognjena Jolovića i Nebojše Štrbca. Iako je goste u 5. minuti doveo u vođstvo Bojan Gluhović, na kraju sve što se moglo je da s pomire sa časnim porazom od, u ovom trenutku, dosta kvalitetnije ekipe.

Igrač utakmice: Đorđe Radić (Kafe Pavle)

Andžić – Bobo/Graf 4:5 (1:3)

U tvrdoj i borbenoj utakmici između ekipa Andžić i Bobo/Graf, poslije žestokog okršaja gdje je viđeno dosta uzbuđenja, na kraju se bolje snalaze gostujući igrači koji su teško, ali sasvim zasluženo došli do pobjede razultatom 4:5. Pobjedničkom sastavu doprinijeli su strijelci Milan Zelenović (3), Danijel Blažić i Đorđe Samardžić. Pogotke za Bobo/Graf daju Darko Jokić (2), Đorđe Cicović i Ljubiša Cincar.

Igrač utakmice: Milan Zelenović (Bobo Graf)

PPS – B.P. Petrić 4:0 (2:0)

Spremna ekipa iz Podgraba lakše nego što se očekivalo nadigrala je „petrićevce“ i slavila sa, na papiru laganih, 4:0. Na poluvremenu su već imali dva gola prednosti, a do kraja su samo potvrdili pobjedu sa još dva u mreži Brana Jokića. Strijelci za pobjednika bili su Simović Damjan, Vuko Stanišić, Dejan Drgautinović i Bojan Cvjetanović. Poraženi se viteški bori, dali su sve od sebe, prestavili su se kao disciplinovana ekipa sa željom da se nadigrava, ali ovoga puta nisu uspjeli savladati protivničkog golmana.

Igrač utakmice: Dejan Dragutinović (PPS)

U prvom kolu slobodna je bila ekipa Daive.

Tim kola:

1.Miloš Pelemiš (PPS) – golman kola
2.Stefan Tomović (Majneks/RP Apoteke)
3.Nanad Samardžić (Dalibran)
4.Goran Stanković (Badžani)
5.Milan Garić (Slatka kuća)
6.Đorđe Radić (Kafe Pavle)
7.Milan Zelenović (Bobo/Graf) – igrač kola
8.Dejan Dragutinović (PPS)

Tabela

1.Kafe Pavle – 3
2.Majneks/Apoteke RP – 3
3.Bobo/Graf – 3
4.Bobo/Graf – 3
5.Badžani – 3
6.Dalibran – 3
7.Andžić – 0
8.Ski-Sarajevo – 0
9.Kafe Flamingo – 0
10.Ribnjak Toplik – 0
11.Sjetlina – 0
12.B.P. Petrić – 0
13.Olimp AF – 0
14.Daiva – 0

Strijelci:

3 gola: Milan Zelenović, Radić Đorđe
2 gola: Milan Garić, Darko Jokić
1 gol: Alekasandar Bogdanović, Duško Šehovac, Stefan Tomović, Petar Živković, Nenad Samardžić, Vuk Ćosić, Marko Radović, Goran Stanković, Predrag Karišik, Ivan Pelemiš, Stefan Tadić, Bojan Krunić, Siniša Vuksanović, Bojan Gluhović, Miroslav Damjanović, Ljubo Dilberović, Vladimir Kulašinbac, Darko Lučić, Ognen Jolović, Nebojša Štrbac, Danijel Blažić, Đorđe Samardžić, Đorđe Cicović, Ljubiša Cincar, Damjan Simović, Vuko Stanišić, Dejan Dragutinović, Bojan Cvjetanović.

Žuti kartoni: Dragan Bjelica, Jovo Lazarević, Ivan Pelemiš, Darko Pandurević, Stefan Tadić, Nikola Brezo.

2. kolo/nedjelja 6. oktobar

11:00 Bobo/Graf – P.P.S
12:00 Olimp AF – Andžić
13:00 Slatka kuća – Kafe Pavle
14:00 Badžani –Sjetlina
15:00 Kafe Flamingo – Ski-Sarejvo
16:00 Ribnjak Toplik – Dalibran
17:00 Daiva – Majnex/RP Apoteke
Slobodna ekipa: B.P. Petrić

Piše: Miloš Malović

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare