Počela nastava u Milićima, Vlasenici i Šekovićima

0
Počela nastava u Milićima, Vlasenici i Šekovićima

MILIĆI – Početak nove školske godine oglasilo je danas zvono u osnovnim školama u Milićima, Vlasenici i Šekovićima, u kojima nastavu pohađa ukupno 1.715 đaka, od kojih je 160 prvačića.

U novoj školskoj godini nastavu u Osnovnoj školi /OŠ/ „Aleksa Jakšić“ u Milićima pohađaće 577 učenika, među njima i 58 prvačića, od kojih je 38 upisano u centralnu osnovnu školu, a preostali u područna odjeljenja.

Kao i ranijih godina, za prvačiće je upriličena priredba dobrodošlice, na kojoj im je načelnik opštine Momir Lazarević uručio skromne poklone i poželio usješno školovanje.

„Vama, vašim roditeljima i nastavnicima želim srećan početak školovanja. Ova ustanova je vaša druga kuća i tako treba da se osjećate u njoj“, poručio je Lazarević.

Priredba dobrodošlice, uz dodjelu skromnih poklona, koje su obezbijedili lokalna uprava i Mikrokreditna organizacija „MI-Bospo“, novim školarcima priređena je i u OŠ „Vuk Karadžić“ u Vlasenici.

Nastavu u ovoj školskoj godini u Vlasenici pohađaće više od 700 osnovaca, od kojih, sa područnim odjeljenjima, 67 prvačića, rekla je Srni direktor škole Danka Kezunović.

„Ove godine imamo samo dva odjeljenja u centralnoj školi, ali nadamo se da će već od naredne trend opadanja broja novoupisanih učenika biti zaustavljen i da ćemo ponovo imati tri odjeljenja“, rekla je Kezunovićeva.

Nastavu u OŠ „Jovan Dučić“ u Šekovićima, sa područnim devetorazrednim školama u Tišči i Papraći, ove godine pohađaće ukupno 438 učenika, među kojima i 35 prvačića, što je rekordno mali broj upisanih prvaka u toj osnovnoj školi.

Direktor škole Milica Vasilić rekla je Srni da je ove godine upisano 14 đaka prvaka manje nego u prošloj, te da je u centralnoj osnovnoj školi u prvi razred upisano samo 20 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare