Počela ljetna škola o kulturi i toleranciji

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ljetnu školu o kulturi i toleranciji, koja je danas počela na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, pohađaće 35 kandidata iz 15 zemalja.

Prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dejan Bokonjić istakao je da je škola namijenjena polaznicima master i doktorskog studija u oblasti društvenih nauka u BiH, Italiji, zemljama regije, EU i internacionalnim studentima.

Bokonjić je naglasio da su organizatori škole, koja će trajati do 20. septembra, univerziteti u Istočnom Sarajevu i Sarajevu i Univerzitet Bikoka u Milanu, a zvanični pokrovitelj je Ambasada Italije u BiH.

„Škola se bavi multikulturalizmom i uvođenjem tolerancije u naše društvo, što je važno za cijeli region“, istakao je Bokonjić.

On je rekao da je ova škola početak saradnje tri univerziteta, tako da će se naredne godine ista škola organiziovati u Milanu, a onda u Sarajevu.

Profesor na Univerzitetu Bikoka u Milanu Tatjana Sekulić istakla je da je ovo prvi put da univerziteti ulaze u jedan ovakav edukativni projekat ljetne škole.

„Za nas je izuzetno važna saradnja univerziteta na različitim projektima, među kojima je i razmjena profesora i studenata“, dodala je Sekulićeva.

Dodjela sertifikata i zatvaranje škole je predviđeno za subotu, 20. septembra, u 12.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare