Počela Liga rekreativaca u malom fudbalu “Pale 2013/14”

0

Tokom vikenda u SC “Olimp” u režiji zaljubljenika i majstora malih fudbalskih terena utakmicama 1. kola krenula je da se kotrlja “buba mara” u Ligi rekreativavca u malom fudbalu Pale 2013/2014.

Dileme nema i to već na otvaranju da će nadmetanje biti neizvijesno, uzbudljivo i izjednačeno, pa će pobjednika i poredak na tabeli odlučivati nijanse i sportska sreća.

Kolo je obilježila ekipa Š.F. “Winnera” koja je bila moćna i do nogu potukla sastav Peštana iz Lukavice slaveći sa ubjedljivih 10:0.

U prvom kolu na terenu najviše pokazuje četverostruki strijelac Alen Kurt iz Š.F. Winer, a najbolja jedinica je Dejan Klačar iz sastava Plato i golman je kola.

Tim kola: Dejan Klačar, Alen Kurt, Vladimir Kovačević, Dušan Paprica, Milan Stanišić, Nikola Blagojević, Nenad Pelemiš, Milan Pandurević.

Strijelci su bili pri šutu, raspucani i raspoloženi i 45 puta pogađaju u okvir vrata. Utakmice su protekle u sportskom duhu i fer pleju, a samo je nadmetanje između Sjetline Mig Transa i MDM proteklo u nepotrenboj nervozi i tenzijama.

Mečeve je vodio sudija Božo Golijanin, koji pokazuje 3 žuta kartona uz napomenu i za pohvalu je da su posljednje četiri utakmice proše bez opomena.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/liga-rekreativaca-2013-14a/] width=[54] height=[54] title=[Liga rekreativaca] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Sjetlina Mig Trans – MDM 4:3 / 3:2

Novu sezonu Lige rekreativaca otvoriaju “ljutim” derbijem i susretom kola Sjetlina Mig Trans i MDM. U tvrdoj i borbrnoj utakmici poslije žestokog okršaja gdje je viđeno dosta preokreta i uzbuđenja, a u žaru borbe ima varnica, emocija i nepotrene nervoze, na kraju se bolje snalaze igrači Sjetline koji su teško, ali sasvim zasluženo došli do pobjede razultatom 4:3.

Pobjedničkom sastavu su pridonijeli strijelci: Radivoje Gluhović (2), Nenad Bošković i Dejan Kovinjalo.

Pogotke za MDM daju Nemanja Galin, Nikola Brezo i Branislav Guja.

Sjetlina – Mig Trans: Miloš Pelemiš, Srđan Kusmuk, Vladimir Kovačević, kapiten Saša Cicović, Dražan Kusmuk, Radivoje Gluhović, Dejan Guja, Dejan Kovinjalo, Nenad Bošković

MDM: Ognjen Jolović, Nenad Janković, Velibor Čvoro, Mladenko Vučičević, kapiten Predrag Teletina, Nemanja Galin, Nikola Brezo, Nebojša Petronić, Branislav Guja

Igrač utakmice: Vladimir Kovačević

Žuti karton: Radivoje Gluhović / Sjetlina – Mig Trans

Džabulani – Plato 3:1 / 0:1

Dobru i neizvijesnu utakmicu odigrali su sastavi Đabulani i Plato. Džabulani do pobjede dolazi u drugom poluvramenu kad preuzima inicijativu i pogocima Dušana Paprice, Nemanje Govedarice i Predraga Cicovića lomi otpor čvrste ekipe Platoa i dolazi do konačnih i zasluženih 3:1.

Poraženi daje sve od sebe, pogodkom Dragana Gutalja u prvom dijelu imaju i minimalnu prednost 1:0, ali u nastavku padaju, nema svježine, uz to namjerili su se na kvalitetnog i spremnog rivala, jednog od najozbiljnih kandidata i za najveći plasman, pa za utjehu ostaje dobra igra i častan poraz.

Džabulani: Radoslav Marić, Predrag Cicović, Nemanja Govedarica, kapiten Nedeljko Šuko, Miljan Pušara, Dušan Paprica, Ognjen Mađarević, Miljan Kusmuk, Bojan Čvoro, Milan Đapić

Plato: Klačar Dejan, kapiten Milan Tadić, Dalibor Božić, Mladen Trobok, Dragan Gutalj, Miloš Vuksanović

Igrač utakmice: Paprica Dušan

Žuti karton: Dušan Paprica / Džabulani

Olimp – Head Shop 3:3 / 1:1

Uzbuđenja i neizvijesnosti nije nedostajalo ni u meču između Olimpa i Head Šopa. Odigrali su odličnu partiju i poslije iscrpljujuće i velike borbe “prsa u prsa” bodovu su podijeljeni. Na kraju je bilo prvednih 3:3.

Olimp u listu strijelaca upisane ima Milomira Lopatića, Dragana i Rajka Cicivića, a Head Shop Đorđa Eleka i Milana Stanišića (2).

Olimp: Goran Košarac, kapiten Mladen Janković, Dragan Cicović, Rajko Cicović, Bojan Gluhović, Milomir Lopatić, Sretko Vuksanović, Radislav Petrović,

Head Shop: Miloš Malović, Luka Bojanić, Velibor Čvoro, Milorad Samarđžija, Goran Bajić, Đorđe Elek, Bojan Tadić, kapiten Milan Stanišić

Igrač utakmice: Milan Stanišić

Žuti karton: Rajko Cicocić / Olimp

Nelt – Kumbara 1:3 / 1:1

U sportskom sudaru između Nelta iz Lukavice i Kumbare koji prolazi u duhu fer pleja i bez kartona, slavila je zasluženo Kumbara razultatom 3:1. Pobjednici su uložili dosta napora kako bi došli do pobjede. Na poluvremenu je bilo “egal” 1:1, a zatim u nastavku pada odluka o pobjedniku.

Centralna figura meča bio je bez dvojbe nekadašnji profesionalac i dvostruki strijelac Nikola Blagojević, a jednu lopti u kanapu “zavalio” je i Milan Čvoro.

Poraženi se viteški bori, dali su sve od sebe, prestavili su se kao disciplinovana ekipa sa željim da se nadigrava, a pogodak je djelo Mitra Golijanina.

Nelt: Mladen Samarđžija, Igor Ikić, Esmir Opardija, Faris Gradaščević, Mitar Golijanin, kapiten Srđan Cicović, Milomir Kovačević, Nebojša Tošović, Dejan Vitković

Kumbara: Srđan Avramović, Marko Erić, Branislav Guja, Nikola Blagojević, Dušan Šehovac, kapiten Luka Božović, Mitar Koroman, Dragan Erić, Milan Čvoro, Boris Palamar

Igrač utakmice: Nikola Blagojević

Bez kartona

Majnex – Mibos DOO 0:0 / 0:0

Utakmica provjerenih majstora malih fudbalskih terena izneđu ekipa Mibos i Majnexa, završena je bez golova. Bilo je i trke, prilika i šansi, ali strijelci su bili bez municije. “Vratari” su na visini zadatka, nesavladivi i meč je završen razultatom 0:0, a bodovi “pošteno” podijeljeni.

Majnex su izvanredno bori, imaju u sastavu šest igrača, igraju bez izmjena, pa samim tim i bod ima težinu. Osvojen je protiv kvalitetne i spremne ekipe Mibos.

Majnex: Slađan Grujić, Predrag Krsmanović, Bojan Cvjetanović, Miljan Radović, Nenad Pelemiš, kapiten Siniša Golijanin

Mibos DOO: Nebojša Divčić,  Slobodan Vuković, Milan Govedarica, kapiten Miloš Elez, Boris Minić, Dragan Vukadin, Miroslav Lazarević, Igor Tošić, Đorđe Samarđžić

Igrač utakmice: Nenad Pelemiš

Bez kartona

Kafe Pavle – Kafe Bar Bari 2:12 / 0:1

U nadmetanju između “kafedžija” Pavla i Barija do bodova dolaze prošlogodišnji pobjednici koji slave sa 12:2 golovima: Milana Padurevića (3), Stanislava Guje (3) Darka Regoja (2), Srđana Radovića (2), Dražena Furtule.

Poraženi sastav se hrabo i muški bori. “Skrpili” su ekipu od pet igrača i cijelu utakmicu se “krpe” sa čovjekom manje, pa ponosno i viteški završavaju meč, a loptu iza leđa Rada Čolakovića su smjestili Veljko Aleksić i Miroslav Divčić.

Kafe Pavle: kapiten Vladimir Kulašinac, Veljko Aleksić, Bojan Ilić, Miroslav Divčić, Rajko Koprivica

Kafe Bar Bari: Čolaković Rade, kapiten Darko Regoje, Srđan Delipara, Draženko Doder, Dražen Furtula, Sržan Radoviž, Stanislav Guja, Milan Pandurević

Igrač utakmice: Milan Pandurević

Bez kartona

Š.F. Winner – Peštan 10:0 / 3:0

Uigrani i spremni sastav Winnera koji dolazi iz Sarajeva, protutnjao je Balon salom, bio je golgeterski raspoložen pa je očitao lekciju ekipi Peštana iz Istočnog Sarajeva slaveći ubjedljivo sa 10:0.

U pobjedničkom sastavu dobro gazi Alen Kurt i smješta 4 komada u mrežu poraženog, a u listu strijelaca su još upisani Adis Šahmanija (3), Kenan Sućuska, Tarik Rašidagić i Nihad Mujagić.

Ekipa Peštana nije imala snage da parira fudbalerima Š.F. Winnera koji su od samog početka nametnuli jak tempo, na poluvremenu su otišli sa prednošću od 3 gola, a u nastavku pojačavaju i broje do deset.

Tabela

1. Kafe Bar Bari 3
2. Š.F.Winner 3
3. Džabulani 3  
4. Kumbara 3
5. Sjetlina – Mig Trans 3
6. Olimp 1
7. Head Shop 1
8. Majnex 1
9. Mibos DOO 1
10. MDM 0
11. Plato 0
12. Nelt 0
13. Kafe Pavle 0
14. Peštan 0

Strijelci
4. Alen Kurt
3. Milan Pandurević, Stanislav Guja, Adis Šahmanija
2. Radivoje Gluhović, Milan Stanišić, Nikola Brezo, Darko Regoje, Srđan Radović

Katroni
Žuti kartoni: Radivoje Gluhović, Paprica Dušan, Rajko Cicović

Parovi: 2. kolo / nedjelja 6. oktobar

10h Plato – Olimp
11h MDM – Peštan
12h Kumbara – Majnex
13h Mibos DOO – Kafe Pavle
14h Head Shop – Nelt
15h Mig Trans Sjetlina – Džabulani
16h Kafe Bar Bari – ŠF Winner

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji “border” na Palama. Drugi članci sa tagom Čedo Matović.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments