Počela izrada studije o vodosnadbijevanju

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas počela izrada studije o vodosnabdijevanju i odvođenju otpadnih voda opštine Zvornik, koju će finansirati Evropska unija, saopšteno je danas iz kabineta načelnika opštine Zvornik.

U svrhu izrade studije, Evropska unija angažovala je tim eksperata koji će tri mjeseca boraviti u Zvorniku.

Zamjenik načelnika opštine Zvornik Danijel Dragičević rekao je da je izrada studije dugoročno značajna za zvorničku opštinu i ovaj projekat predstavlja logičan nastavak aktivnosti u posljednje tri godine na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže.

„Kada stručnjaci završe svoj rad dobićemo dokument koji će nam reći koji su trenutni problemi u sistemu, šta i kako dalje, šta bi trebalo možda drugačije organizovati i na koji način da riješimo pitanje odvoda otpadnih voda“, rekao je Dragičević.

Šef ekspertskog tima Sohail Hasan rekao je da će tim eksperata tokom tromjesečnog boravka u Zvorniku raditi na obradi podataka i dati određene prijedloge.

„Cilj studije je da se prepoznaju problemi u vodosnabdijevanju i odvođenju otpadnih voda i da se kao rezultat studije predlože projekti koje treba finansirati kroz odgovarajuće kreditne linije i donacije EU“, rekao je Hasan.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare