Počela izgradnja mosta preko rijeke Sapne

0

ZVORNIK – U zvorničkom naselju Ulice na rijeci Sapni počela je izgradnja mosta i nove dionice prilaznog puta, a radove će sufinansirati Ambasada Italije sa 65.000 evra i grad Zvornik.
Vršilac dužnosti zamjenika načelnika Zvornik Bojan Ivanović rekao je novinarima da će, osim sredstava Ambasade Italije, iz gradskog budžeta biti izdvojena potrebna sredstva za finansiranje radova.

„U prvoj fazi gradnje biće trasiran novi dio puta i izgrađeni obalni stubovi, dok druga faza podrazumijeva izgradnju mosta, te nasipanje i asfaltiranje pristupnog puta u dužini od 800 metara“, rekao je Ivanović.

On je dodao da će most, dužine 28 metara, imati čeličnu konstrukciju, dok će korito Sapne u tom dijelu biti znatno prošireno kako ne bi dolazilo do izlivanja vode i poplava.

Ivanović je podsjetio da je postojeći most, koji se nalazi oko 500 metara nizvodno, predstavljao usko grlo, što je bio jedan od razloga koji je dovodio do izlivanja rijeke iz korita i plavljenja naselja Ekonomija, Ulice i Čelopek.

„Izgradnjom mosta na novoj lokaciji biće riješeno pitanje protoka vode na ovom dijelu Sapne, a mještani će dobiti bolji most, dok će na dosta kvalitatan način biti riješen i prilazni put naselju Ulice“, rekao je Ivanović.

Planirano je da most bude pušten u fukciju do 30. juna, a izvođač radova je zvorničko preduzeće „Keso gradnja“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare