Počela isporuka rude zvorničkoj „Alumini“

0

MILIĆI – Kompanija „Boksit“ iz Milića danas je počela isporuke rude boksita zvorničkoj Fabrici glinice „Alumina“ nakon 25 dana prekida zbog novogodišnjih i božićnih praznika, kao i otežanih uslova rada.

Predsjednik milićke Kompanije Rajko Dukić rekao je Srni da su u „Boksitu“ ranije deponovane značajne količine rude, što je garancija da će isporuke strateškom partneru u Zvorniku tokom januara i februara biti redovne, po dinamici koja je predviđena ugovorom.

Prema njegovim riječima, to znači da rad Fabrike sigurno neće biti doveden u pitanje zbog nedostatka rude, niti će Kompanija „Boksit“ biti u problemu da obezbijedi količine koje je ugovorila.

„Nadam se da smo startovali dobro i da ćemo ove godine u cijelosti izvršiti ne samo ugovor sa `Aluminom`, nego sve ugovore koje imamo potpisane i koje ćemo potpisati, odnosno poslovni plan koji je vrlo ambiciozan“, rekao je Dukić.

Dukić i predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Mile Matić potpisali su u novembru prošle godine ugovor o kupoprodaju rude boksita za 2015. godinu, vrijedan 30 miliona KM.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare