Počela akcija „April – mjesec čistoće“

0

MILIĆI – Na području opštine Milići danas je počela realizacija akcije pod nazivom „April – mjesec čistoće“, koja će trajati do 21. aprila.

Viši stručni saradnik za ekološke dozvole u Odjeljenju za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju Jelica Popović rekla je novinarima da je u današnjoj akciji učestvovalo 19 učenika devetog razreda sa jednim nastavnikom Osnovne škole „Aleksa Jakšić“, te da su očistili dječije igralište, dio obale Jadra, dio oko stambenih zgrada, školsko dvorište i grane koje je nanio vjetar u Parku velikana.

Ona je navela da će akcija uređenja biti nastavljena u petak, 15. aprila, kada će se okupiti milićki srednjoškolci koji će čistiti prostor u naselju Supač Polje i oko Sportskog centra, a u četvrtak, 21. aprila, predviđeno je okupljanje svih građana koji žele da učestvuju u akciji.

„Čistićemo obale Zelenog i Studenog Jadra, uzvodno od Kolovrata i dio magistralnog puta Sarajevo-Beograd prema naselju Podgora, a cilj nam je da grad bude čistiji i da podignemo nivo svijesti stanovništva, da urede svoju okolinu“, istakla je Popovićeva.

Popovićeva je navela da će u akciji učestvovati službenici Opštinske uprave, ribolovci, vatrogasci, radnici komunalnog preduzeća, omladinci, predsjednici mjesnih zajednica i volonteri, a da će kese za smeće i rukavice obezbijediti opština Milići, koja je pozvala sve građane da se pridruže akciji.

Organizator akcije je Opštinska uprava u saradnji sa milićkim školama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare