Počela 15. Smotra recitatora

0

Na Palama je večeras, u organizaciji Srednjoškolskog centra, počela 15. Smotra recitatora na kojoj će stihove srpskih pjesnika govoriti učesnici uzrasta od četiri do 24 godine.

Publici će se tokom dva dana u Kulturnom centru predstaviti djeca iz vrtića „Bubamara“, „Bambi“, učenici osnovnih škola „Pale“, „Srbija“ i „Mokro“, srednjoškolci, studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Udruženja „Sunce“ za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama, te članovi Edukativnog centra „Big ben“.

Profesor srpskog jezika u Srednjoškolskom centru „Pale“ Branka Čugalj rekla je da je ova smotra, kojom su obuhvaćene sve vaspitno-obrazovne ustanove na području opštine, izuzetno značajna za očuvanje srpskog jezika i nacionalnog identiteta.

„Učeći stihove srpskih pjesnika djeca se napajaju duhovnošću“, istakla je Čugaljeva.

Direktor Srednjoškolskog centra „Pale“ Nedjeljko Gazivoda rekao je novinarima da je cilj ove smotre razvijanje ljubavi prema književnosti.

Član žirija i dugogodišnji učesnik Anđela Plakalović navela je da se prve večeri predstavljaju studenti u revijalnom dijelu, a u takmičarskom učenici Srednjoškolskog centra.

„Svake godine žiri proglašava po tri najbolja recitatora u četiri uzrasne kategorije osnovaca i tri najbolja recitatora među srednjoškolcima“, rekla je Plakalovićeva.

Učenik prvog razreda Gimnazije Katarina Mandić rekla je da je večeras recitovala pjesmu „Po rastanku“, Desanke Maksimović.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare