Počast doktoru Laziću uz zvuke „Marša na drinu“

0

ZVORNIK – Emitovanjem „Marša na Drinu“ večeras i sutra u 20.00 časova grad Zvornik odaje posljednju počast doktoru Miodragu Laziću, koji je spasio na stotine ranjenih vojnika i civila u Republici Srpskoj.

U organizaciju se uključila i Gradska uprava Zvornik, dok su građani dali svoj doprinos da doktor Lazić dobije počast koju je zaslužio.

Čuveni srpski hirurg Miodrag Lazić /65/, koji je tokom ratova devedesetih godina prošlog vijeka spasavao živote u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj, preminuo je juče Nišu od posljedica virusa korona.

Za ono što je učinio kao ratni hirurg-dobrovoljac tokom devedesetih Lazića je Ordenom Svetog Save odlikovao tadašnji srpski patrijarh Pavle.

Kao hirurg je učestvovao u proboju koridora u junu 1992. godine, radio je u ratnoj bolnici „Koran“ na Palama, jedan je od osnivača ratne bolnice „Žica“ u Blažuju na prvoj liniji fronta kod Sarajeva gdje je tokom 40 mjeseci, kao jedini hirurg na području tadašnjeg Srpskog Sarajeva, obavio više od 3.500 operacija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare