Poboljšati rad skupštinskih komisija

0

FOČA – Učinak radnih tijela Skupštine opštine /SO/ Foča nije zadovoljavajući i njihov rad trebalo bi poboljšati, rečeno je danas na sastanku u ovom gradu, koji je OEBS organizovao u saradnji sa SO.

Predsjednik SO Foča Radojica Mlađenović ističe da mu je žao što veći broj odbornika nije prisustvovao radnom sastanku, naročito mlađih, te da nije zadovoljan radom većine radnih tijela SO.

„Radno tijelo za međunarodnu saradnju ima silnih poslova, a i odbornici priznaju da se nisu dovoljno aktivirali na tom poslu. Takođe, Komisija za vjerska pitanja nije u toku šta se sve dešava, a iz budžeta opštine se daje novac za gradnju vjerskih objekata. Komisije za propise i za budžet su realne i najviše su radile, dok se Komisija za sport nije baš pretrgla“, ocijenio je Mlađenović.

Kada je riječ o transparentnost rada lokalne skupštine, Mlađenović navodi da nije zadovoljan predstavljanjem rada najvišeg zakonodavnog tijela da na veb prezentaciji opštine tako i u drugim medijima.

„Nisam zadovoljan izvještavanjem i smatram da se to ne plasira dovoljno u javnost. Mediji su važni, formiraju mišljenje građana i njihova reagovanja pobude interesovanje. Nadam se da ćemo to poboljšati“, rekao je Mlađenović.

Odbornik SNSD-a Goran Milić kaže da svakodnevno komunicira sa građanima i da je komunikacija na relaciji odbornik – građanin jako bitna.

„Dosta toga ne iznosim na Skupštinu, ali se trudim da se problem riješi, za ono što je aktuelno i što ne može da čeka održavanje sjednica, direktnim urgiranjem kod izvršne vlasti“, rekao je Milić.

Predsjednik Omladinskog pokreta Foča Mladen Mandić, koji je član Komisije za regionalnu i međunarodnu saradnju, smatra da je uloga radnih tijela beznačajna i da su ona, kako je rekao, bespotrebna, jer se odluke donose na višim nivoima, te da i sami članovi nisu zainteresovani za njihov rad.

Službenik za demokratski razvoj OEBS-ove kancelarije u Foči Željko Vukanović rekao je da će se preporuke sa današnjeg sastanka, koje se najviše odnose na veće angažovanje članova radnih tijela i njihovu aktivniju saradnju sa građanima, uvrstiti u novi Poslovnik SO Foča, s ciljem njenog efikasnijeg rada.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare