Побољшати положај младих са сметњама у развоју

0

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Представници младих са подручја града Источно Сарајево данас су у Градској управи изнијели идеје како побољшати положај младих са сметњама у развоју, о лакшој инклузији и о олакшицама како да пронађу посао.

На састанку је разговарано о могућностима израде студентске картице која би олакшала положај студената у Источном Сарајеву и омогућила им одређене погодности, а предложено је и оснивање омладинских центара на подручју града, саопштено је из Градске управе.

Представници Од‌јељења за привреду и друштвене д‌јелатности, надлежних од‌јељења и тима за израду Омладинске политике разговарали су са студентима, средњошколцима, активистима и волонтерима организација цивилног друштва које се баве питањима младих о изради омладинске политике града Источно Сарајево за период 2024-2028. године.

Начелник градског Од‌јељења за привреду и друштвене д‌јелатности Љиљана Лиздек позвала је младе да се активно укључе у допуну и доградњу стратешког документа који им је данас представљен, да идентификују проблеме, упуте сугестије, идеје и приједлоге за реализацију одређених пројеката који би унаприједили омладинску политику на нивоу града и регије.

Израда Омладинске политике организована је у оквиру Регионалног програма локалне демократије на западном Балкану два /РеЛОаД2/, који финансира ЕУ, а проводи Развојни програм УН /УНДП/.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare