Poboljšan kvalitet usluga u Javnoj ustanovi Dječiji centar „Buba-mara“

0

Danas su u Palama predstavljeni rezultati projekta „Poboljšanja kvaliteta javnih usluga u Javnoj ustanovi Dječiji centar „Buba-mara“.

Projekat je realizovan u saradnji opštine Pale, Ministarstva finansija Republike Srpske, Ministarstva uprave i samouprave Republike Srpske, Vlade Švajcarske, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

Na objektu JU Dječiji centar Buba-mara zvršena je zamjena fasade i fasadne stolarije, a dijelovi objekta su rekonstruisani i prošireni pa je kvalitet boravka korisnika poboljšan, a kapacitet proširen na 200 mjesta.

Načelnik opštine Pale je istakao da će realizacijom ovog projekta biti ušteđeno 25% električne energije.

„Opština Pale je do sada uložila 19.796 KM, a Finansijski mehanizam za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj 59.388 KM“, izjavio je Kovačević.

Konferenciji za novinare u press centru opštine Pale prisustvovali su predstavnici svih institucija i organizacija koje su učestvovale u projektu.

Savjetnica za lokalnu samoupravu i razvoj u ambasadi Švajcarske i Bosne i Hercegovine Regula Babler je izrazila zahvalnost opštini Pale koja je učestovala u projektu i istakla da je to bio jedan od uslova da bi se projekat realizovao.

„Projekat je veoma bitan za dalji razvoj i rast budućih generacija i meni je veoma drago što sam danas ovdje sa vama“, izjavila je u svojm obraćanju medijima Regula Babler.

Pomoćnik ministra u Ministarstvu uprave i samouprave Republike Srpske Milanka Šopin se obratila u ime institucija Republike Srpske i istakla zadovoljstvo što je realizovan zajednički projekat izuzetno važan za strategiju razvoja jedinica lokalne samouprave.

Slavka Brezo, direktor vrtića se zahvalila svim subjektima na realizaciji ovog projekta i dodala da vrtić sada ima kapacitet da primi 180 djece na redovnom boravku i 20 djece na polu dnevnom boravku.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/ju-buba-mara-pale-15-07-2016/] width=[87] height=[87] title=[Poboljšan kvalitet javnih usluga u Javnoj ustanovi Dječiji centar „Buba-mara“] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb87_] thumb_cache_dir=[thumbs87] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare