Pobjednik Savo Vlačić

0

SOKOLAC – Na lokalitetu Brezjak kod Sokoca danas je održana manifestacija „Dan kosidbe Romanija 2015. godine“ u ručnom košenju trave, a prvo mjesto i nagradu od 300 KM i kosu za motornu kosačicu osvojio je Savo Vlačić iz Han Pijeska.

Drugo mjesto i 200 KM osvojio je Vuk Vučković, dok je treći bio Zoran Rakita, koji je dobio 100 KM i raonik. Vuković i i Rakita su iz Rajca kod LJiga.

U ekipnom košenju trave prva je bila ekipa sa Sokoca koja je nagrađena peharom, medaljama i diplomama, druga je bila ekipa iz Mrkonjić Grada i treća ekipa iz Rajca koje su dobile medalje.

Radoslav Vučković sa Rajca nagrađen je za najbolje pokošenu parcelu trave i dobio je kosu za motornu kosačicu.

Najstariji kosac je Budimir Mijatović sa Sokoca kome je pripao par pakovanja „manile“, a najmlađi kosac je Nebojša Mitrović iz Novog Sada, kome je pripala mazalica.

Na ovoj manifestaciji nastupilo je 18 kosaca u ručnom košenju trave sa Sokoca, Han Pijeska, Mrkonjić Grada i Rajca.

U bacanju kamena sa ramena prvo mjesto i 100 KM osvoji je Marko Lubarda, drugi je bio Ratko Đurović, koji je nagrađen sa 50 KM, dok je treće mjesto i 30 KM pripalo Stefanu Ećimoviću. Svi osvajači su sa Sokoca.

U skoku u dalj iz mjesta pobjednik je Stefan Ećimović kome je pripala nagrada od 50 KM. U obaranju sa brvna pobjednik je bio Predrag Cvijetić i osvojio je 50 KM.

Najbolja ekipa u nadvlačenju konopca bila je „Čajević komerc“ sa Sokoca i njima je pripala nagrada od 100 KM i gajba piva.

Pokrovitelji ove manifestacije bili su grad Istočno Sarajevo, opštine Sokolac i Han Pijesak, dok je organizator bila sokolačka Turistička organizacija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare