Pobjednik šahovskog turnira Vlajko Stanišić

0

Vlajko Stanišić pobjednik je Gospojinskog šahovskog turnira, koji je održan na Palama povodom Dana i slave opštine Uspenja Presvete Bogorodice, dok je za najuspješnijeg omladinca proglašen Dario Šiljegović.

Ovogodišnji Gospojinski šahovski turnir okupio je 26 učesnika uzrasta od 12 do 91 godinu.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović, koji je otvorio turnir, izrazio je nadu da će se što više djece i mladih uključiti u ova sportska dešavanja.

On je zahvalio Studentskom centru za logističku podršku i obećao da će ovaj turnir iduće godine lokalna vlast podignut na viši nivo.

Gospojinski šahovski turnir treću godinu organizuje Omladinski šahovski klub „Gambit“ sa Pala.

Predsjednik Šahovskog kluba sa Pala Boris Popić rekao je da su učesnici šahisti iz svih opština kod kojih Paljani gostuju u okviru slave njihovih opština.

On je istakao značaj da na Palama bude pokrenuta škola šaha za djecu i omladinu, čiji bi značaj bio višestruk.

Gospojinske svečanosti počele su izložbom fotografija „Pale – nekada i sada“ Mileta Rajića, penzionisanog foto-reportera Novinske agencije Republike Srpske – SRNA, a za sutra je u 17.00 časova planiran Ski-roler kup „Pale 2019“ u Ulici Nikole Tesle.

Svečana akademija i sjednica Skupštine opštine biće održane u ponedjeljak, 26. avgusta u Kulturnom centru u 19.00 časova, a potom će na Studentskom trgu u 21.00 čas nastupiti grupa „Regina“.

Mitropolija dabrobosanska, opština Pale i Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu u utorak, 27. avgusta, u 19.30 časova organizuju svečanu akademiju povodom 800 godina Srpske pravoslavne crkve.

Dan i krsna slava opštine biće obilježeni na praznik Velike Gospojine u srijedu, 28. avgusta, kada će u 9.00 časova u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice biti služena Sveta liturgija, a potom će ulicama Pala proći litija.

Nakon toga biće položeni vijenci na centralnom spomen-obilježju, a lomljenje slavskog kolača zakazano je za podne u salonu „Stanišić“.

Za 18.00 časova planirano je otvaranje Memorijalnog košarkaškog turnira „Bogdan Boća Lučić“ na sportskim terenima „Stanica Pale“.

Gospojinske svečanosti biće nastavljene u četvrtak, 29. avgusta, kada će na Jahorini početi „Piksi kup“, te u petak, 30. avgusta, kada je za 19.00 časova zakazan koncert Kulturno-umjetničkog društva „Mladost“.

Manifestacija će biti završena Memorijalnim turnirom u ženskoj odbojci „Veselinka Slijepčević Obradović“ u Sportsko-poslovnom centru „Peki“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare