Pobjednik OŠ „Petar Petrović NJegoš“ Istočna Ilidža

0

ISTOČNO SARAJEVO – Učenici Osnovne škole /OŠ/ „Petar Petrović NJegoš“ iz Istočne Ilidže pobjednici su regionalnog takmičenja iz poznavanja pokreta Crvenog krsta i učestvovaće na republičkom takmičenju koje će biti održano na Palama u petak, 15. novembra.
Drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ „Sveti Sava“ iz Istočnog Novog Sarajeva, a treće učenici OŠ „Sveti Sava“ iz Rogatice.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Istočno Sarajevo Milan Simanić istakao je da je na današnjem, 19. regionalnom takmičenju iz poznavanja pokreta Crvenog krsta, učestvovalo sedam ekipa iz osnovnih škola sa područja regije, odnosno od Kalinovika do Han Pijeska, a koje su pobjednici školskih i opštinskih takmičenja.

Simanić je pojasnio da je takmičenje imalo četiri dijela – test od 10 pitanja, usmeno odgovaranje na pitanja, rješavanje anagrama i osmosmjerki.

On je naglasio da su učenici pripremili i predstavu, tako da je takmičenje imalo i zabavni karakter.

„Prezadovoljan sam znanjem koje pokazuju učenici sa naše regije, budući da na republičkim takmičenjima najčešće osvoje prvo mjesto. To govori da naši učenici rade sa svojim nastavnicima, koji su karika našeg Crvenog krsta“, istakao je Simanić.

Simanić je podsjetio da Crveni krst Republike Srpske svake godine organizuje seminar za nastavnike kako bi ojačali saradnju i nastavili rad na humanitarnom polju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare