Pobjednik ekipa OŠ „Sveti Sava“

0

ZVORNIK – Na Opštinskom takmičenju iz Programa upozoravanja na opasnosti od mina pod nazivom „Misli mine 2014“ najbolje znanje pokazala je ekipa Osnovne škole /OŠ/ „Sveti Sava“ iz Zvornika, dok je drugo mjesto pripalo ekipi OŠ „Nikola Tesla“ iz Pilice, a treće učenicima OŠ „Jovan Cvijić“ iz Drinjače.

Četvrta je bila ekipa iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Roćevića, dok su peto mjesto podijelile ekipe škola „Desanka Maksimović“ iz Čelopeka i „Petar Kočić“ iz Kozluka.

Sekretar zvorničkog Crvenog krsta Dana Mićić rekla je da su učenici na takmičenju, koje se odvijalo kroz usmeni dio, slagalicu i pantomimu, pokazali dobro znanje.

„Vidjeli smo da su se učenici pripremali za takmičenje i naučili ono što se od njih očekivalo. Mine su stalna opasnost po zdravlje i živote svih. Kroz ovakve programe i takmičenja oni uče kako da se ponašaju u slučaju da naiđu na njih“, rekla je Mićićeva i preporučila učenicima da znanje proširuju i na svoje vršnjake.

Pobjednik Opštinskog takmičenja pokazaće svoje znanje na Regionalnom takmičenju koje će biti održano u Osmacima 28. novembra.

Mićićeva je napomenula i da su do 24. novembra otvoreni literarni i likovni konkursi za učenike osnovnih škola o temi „Čuvajte se mina – naša je poruka svima“.

Najbolji radovi dalje će se ocjenjivati na Regionalnom, odnosno Republičkom takmičenju koje pobjednicima nudi vrijedne nagrade.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare