Pobjednik drugog Jahorinskog planinarskog maratona Dragan Pandurević

0

Dragan Pandurević sa Pala pobjednik je drugog Jahorinskog planinarskog maratona, na kojem je učestvovalo 30 takmičara seniora iz BiH, Srbije i Rusije, rekao je Srni predsjednik Planinarskog društva “Javorina” Mladen Lukić. Lukić je istakao da je drugo mjesto zauzeo Đuro Kodžo iz Mrkonjić Grada, a treće Jasmin Štitkovac iz Sarajeva.

Kosta Šumar je pobjednik malog maratona, u konkurenciji do 16 godina, a drugo i treće mjesto su osvojili Marko Jovičić i Nikola Spajić koji će dobiti torte.

On je naglasio da novčana nagrada za pobjednika maratona i ove godine iznosi 500 KM, dok su za drugo i treće mjesto predviđene nagrade od 300 i 200 KM.

“Na planinarskom takmičenju na Jahorini učestvovao je i Vitalij Šelk, poznato rusko ime u planinarskom maratonu, čime se stvaraju uslovi da već sljedeće godine ova manifestacija dobije međunarodni karakter”, istakao je Lukić.

On je naglasio da je Jahorinski planinarski maraton krenuo sa Gornjih Pala u 11.30 časova na stazi dužine 13 kilometara i da je vremenski limit za njen prelazak bio dva časa.

Lukić je dodao da je mali maraton, u konkurenciji do 16 godina, na kojem je učestvovalo 10 takmičara, krenuo u 12.00 časova, na stazi “Gradina” dužine tri kilometra, sa vremensim limitom za prelazak od jedan čas.

Jahorinski planinarski maraton plod je dvogodišnjeg rada članova i volontera iz Planinarskog društva “Javorina”, uz pomoć Olimpijskog centra “Jahorina” i Hotela “Bistrica”.

U tom periodu zajednički je realizovano otvaranje planinarske turističke staze “Poljice-Jahorina” duge 9,27 kilometara, koja je spojila Jahorinu sa Poljicama, preko Ravne planine, Velikog i Malog Javora, Ladila i Božića vrela.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/jahorinski_planinarski_maraton2012/] width=[103] height=[90] title=[Jahorinski planinarski maraton 2012] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb103_] thumb_cache_dir=[thumbs103] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna / foto: D.Kovač, B. Blagojević)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments