Pobjednici Republičkog takmičenja učenici iz Kotor Varoša

0
Arhivska fotografija

ISTOČNO SARAJEVO – Učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Kotor-Varoša pobjednici su Republičkog takmičenja iz Programa upozoravanja na opasnost od mina pod nazivom „Misli mine“, koje je održano u Istočnom Sarajevu.

Drugo mjesto osvojili su učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Zvornika, a treće učenici Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Mrkonjić Grada.

Pobjednička ekipa nagrađena je desetodnevnim ljetovanjem u Kumboru, a sponzor ove nagrade je Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske.

Drugoplasirana ekipa nagrađena je fotoaparatima, dok su trećeplasirani dobili slušalice.

Učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Kotor-Varoša učestvovaće zajedno sa predstavnicima Crvenog krsta/križa Federacije BiH i Brčko distrikta na takmičenju koje će biti organizovano na nivou Crvenog krsta/križa BiH.

Danas su uručene i nagrade učenicima, koji su literarnim i likovnim radovima o temi „Čuvajte se mina – naša je poruka svima“ obilježili Nedjelju upozoravanja na opasnost od mina, koju je Crveni krst Republike Srpske proveo od 8. do 15. decembra.

Pobjednik takmičenja u kategoriji literarnih radova je Nikolina Kalanj, učenica osmog razreda Osnovne škole „Nikola Tesla“ iz Dervente.

Drugo mjesto u ovoj kategoriji pripalo je Suzani Kučuk, učenici sedmog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Banjaluke, a treće Milici Radovanović, učenici devetog razreda Osnovne škole „Risto Proroković“ iz Nevesinja.

U kategoriji likovnih radova najbolja je bila Isidora Janković, učenica osmog razreda Osnovne škole „Petar Mećava“ iz Kostajnica.

Drugo mjesto pripalo je Milošu Samardžiću, učeniku petog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Vlasenice, dok je treće mjesto osvojila Zorka Lazarević, učenica šestog razreda Osnovne škole „Nikola Tesla“ iz Zvornika.

Pobjednici ovog takmičenja nagrađeni su tabletima, drugoplasirani fotoaparatima, dok su trećeplasiranim dodijeljene slušalice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare