Plesalo više od 200 djece iz vrtića

0

FOČA – Više od 200 mališana Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ plesalo je danas u Gradskoj dvorani u Foči u okviru regionalne manifestacije „Rastimo uz ples“, koju je organizovala Dječija plesna asocijacije iz Beograda.

Na podijumu se našlo i tridesetak majki, koje su zajedno sa svojom djecom i vaspitačima iz vrtića proteklih nekoliko mjeseci uvježbavali razne koreografije.

Pred punim tribinama Gradske dvorane, igralo se i pjevalo uz zvuke pačijeg, pingvin i kaubojskog plesa, skočka, vestern polke i afrike.

Direktor Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ Slađana Vladičić kaže da je riječ o najvećem sinhronizovanom plesu u regionu, u kojem su učestvovale 44 predškolske ustanove iz Srbije, BiH, Crne Gore i Makedonije.

„U januaru smo počeli sa pripremama, a u februaru su nam se priključile mame, koje su imale veliku želju da plešu sa svojom djecom. Vježbale su svake srijede“, rekla je Vladičićeva.

U plesu su učestvovala djeca svih grupa iz vrtića, od „jaslica“ do šestogodišnjaka, a program su vodili „dobra vila“ i pajac.

Manifestacija „Rastimo uz ples“ organizovana je četvrtu godinu zaredom, a vrtiću iz Foče ovo je bilo prvo učešće.

U BiH, plesala su i djeca predškolskih ustanova iz Goražda, Čajniča, Rogatice i Brčkog.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments