Plate ili nastavak protesta zaposlenih

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Glavnog odbora Strukovnog sindikata medicine Republike Srpske Spomenka Janjić rekla je danas zaposlenim u Bolnici Istočno Sarajevo da je od menadžmenta ove ustanove dobila obećanje da će platu primiti u petak, 27. novembra i istakla da će, ukoliko se to ne desi, radnici nastaviti da protestuju.
Radnicima Bolnice Istočno Sarajevo, koji su se danas okupili ispred bolničke kapije da bi izrazili nezadovoljstvo jer su prije 41 dan primili avgustovsku platu, Janjićeva je rekla da je zaposlenima u ostalim zdravstvenim ustanovama isplaćena i septembarska plata.

Janjićeva je navela da je na sastanku izvršnih odbora Strukovnog sindikata medicine Republike Srpske, Savjeta unije, Sindikata radnika u zdravstvu Republike Srpske i Strukovnog sindikata doktora medicine Sarajevsko-romanijske regije, čiji je član, donesena odluka o održavanju ovog informativnog zbora koji je, kako je rekla, menadžment bolnice nastojao da spriječi.

Ona kaže da nije ostvareno ništa od nedavno donesenih zaključaka na sastanku predstavnika regije, gradonačelnika Istočnog Sarajeva, načelnika svih opština i ministra zdravlja Republike Srpske Dragana Bogdanića.

„Jedino što se desilo je da je sistematizacija, koja je trebalo da bude usvojena na Upravnom odboru, odbijena i vraćena na doradu. Predviđenom sistematizacijom obim usluga bolnice se znatno smanjivao, odjeljenja su se spajala, a 17 specijalista bi bilo viška. Uprkos takvoj sistematizaciji, u bolnicu je nakon pravljenja njenog prijedloga, primljen ekonomista koji za dvije godine treba otići u penziju“, rekla je Janjićeva.

Ona je rekla i da se, u odnosu na raniji period, jedino promijenilo vrijeme njihovog okupljanja, koji je pomjeren za kraj radnog vremena.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare