Plastenici za sedam socijalno ugroženih porodica

0

ISTOČNO SARAJEVO – Sedam socijalno ugroženih porodica sa područja opštine Istočna Ilidža preuzelo je danas plastenike koje je obezbijedila Ambasada Češke u BiH, u saradnji sa opštinom Istočna Ilidža. Osim dodjele plastenika, u okviru istog projekta “Nabavka plastenika za porodice u socijalno ugroženom stanju sa područja opštine Istočna Ilidža”, biće obezbijeđene i posjete stručnjaka, te organizovana predavanja o plasteničkoj proizvodnji.


Načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač rekao je da je cilj projekta obezbjeđivanje sigurnog prihoda za socijalno najugroženija domaćinstva.

Prema njegovim riječima, na području Istočne Ilidže postoji trend povećanja proizvodnje povrća u zaštićenim prostorima, odnosno plastenička proizvodnja.

“Opština svake godine Programom za dodjelu nepovratnih sredstava za poljoprivredu stimuliše plasteničku proizvodnju, dodjeljujući nepovratna sredstva za sve koji već posjeduju plastenik, a sve koji imaju namjeru da se bave plasteničkom proizvodnjom podstiče ih i upoznaje sa najboljim načinom za nabavku”, rekao je Kovač.

On je zahvalio Ambasadi Češke u BiH koja je prepoznala suštinu ovog projekta i izrazio nadu da će nastaviti sa uspješnom saradnjom.

Češki ambasador Tomaš Sunjog naveo je da je riječ o jednom do deset projekata koji ova ambasada realizuje u BiH.

“Za ovih deset projekata u BiH dobili smo više od 250 zahtjeva. Birali smo najbolje projekte, a ovo je relativno `mali` projekat koji može mnogo pomoći ljudima da bi sami proizvodili hranu za svoje porodice, ali i za tržište“, rekao je Sunjog.

On je naveo da je Češka aktivna u oblasti razvojne saradnje sa BiH, te da se svake godine za projekte u BiH izdvaja od dva do dva i po miliona evra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments