Planirano povećanje proizvodnje i nova zapošljavanja

0

SOKOLAC – Fabrika tepiha „Fates“ sa Sokoca planira ove godine povećanje proizvodnje za 15 odsto u odnosu na 2016. godinu, rekao je direktor „Fatesa“ Miodrag Dupljanin.
On je dodao da je planirano i zapošljavanje bar dva nova radnika i svođenje zaliha na minimum.

U „Fatesu“ smatraju da je prošla godina za njih bila jedna od najboljih od 2008. godine, koju pamte kao veoma uspješnu.

Dupljanin je naveo da je u 2016. godini „Fates“ proizveo 19.454 metara kvadratnih tepiha i da očekuje dobit u poslovanju.

„Svjesno smo planirali pad proizvodnje za 30 odsto u odnosu na 2015. godinu, jer smo imali zaliha iz prethodne godine. Tokom prošle godine prodali smo oko 30.000 metara kvadratnih tepiha. Prihod od prodaje vlastite robe u prošloj godini je 1.178.823 KM“, dodao je Dupljanin.

Dupljanin je napomenuo da fabrika izvozi 25 odsto proizvoda, koji su prisutni na tržištima svih bivših jugoslovenskih republika, osim Slovenije.

Fabrika tepiha „Fates“ posluje od 1976. godine i jedno je od rijetkih prijeratnih preduzeća u kome nije uvođen stečajni postupak.

Bavi se proizvodnjom i prodajom mašinski tkanih tepiha, svih vrsta ručno čvoranih i ručno taftovanih tepiha, prekrivača, flekera i sličnih proizvoda i zapošljava 45 radnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare