Planirani prihodi u ovoj godini 3.000 KM

0
HAN PIJESAK – Udruženje sportskih ribolovaca „Pištica“ iz Han Pijeska, koje ima pedesetak članova, u ovoj godini planiralo je prihode od 3.000 KM, a rashodi bi trebali biti uravnoteženi sa prihodima.
Predsjednik ovoga udruženja Milenko Pušonja rekao je danas Srni da će Šumsko gazdinstvo Visočnik iz Han Pijeska za poribljavanje rječica izdvojiće 1.500 KM, iz budžeta opštine za rad udruženja biće izdvojeno 1.100 KM, a ostatak planiranih sredstava biće obezbijeđen od članarine.

Prema njegovim riječima, udruženje gazduje rijekama i rječicama Stupčanica, Bjesnica, Rijeke i Pištica koje su bogate potočnom pastrmkom, a u ovoj godini planirano je poribljavanje ovih rijeka sa 10.000 komada mlađi potočne pastrmke.

On je napomenuo da ribarsku službu vrši šest ribočuvara, članova udruženja, te da su svi dani u sedmici dozvoljeni za ribolov.

Godišnja članarina za ribolovce iznosi 70 KM, a za one starije od 65 godina 35 KM, dok je za mlade od 14 do 18 godina članarina 25 KM.

Pušonja je napomenuo da će 3. juna biti obilježen Dan ovoga udruženja zajedničkim druženjem sa ribolovcima iz susjednih opština, a da je za jul planirana akcija na čišćenju korita rijeka od otpada.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare