Planirani prihodi od 315.000 KM

0

SOKOLAC – Skupština Sportskog društva „Glasinac“ sa Sokoca usvojila je danas finansijski plan za ovu godinu, prema kojem su planirani prihodi od 315.000 KM.

Na današnjoj sjednici istaknuto je da će 285.000 KM biti grant sredstva budžeta ove opšitine, dok će 30.000 KM biti prihodi ovoga sportskog društva, te da bi rashodi trebali da budu uravnoteženi sa prihodima.

U strukturi rashoda, za sportsku dvoranu i sportsku salu biće izdvojeno 184.500 KM, za bruto primanja zaposlenih 150.000 KM, za raspodjelu sredstava sportskim klubovima 98.000 KM, za sportske manifestacije 25.000 KM.

Usvojen je izvještaj o radu društva za 2013. godinu, čiji su prihodi bili 363.242 KM.

Na sjednici su imenovane komisije od po tri člana – za izradu akata, za sportske objekte i terene, sprave i rekvizite, te Komsija za organizaciju sportskih takmičenja na Sokocu.

Prihvaćena je odluka o izmjenama i dopunama pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u ovom društvu.

Članovi skupštine zaključili su da svi treneri koji rade u klubovima moraju imati licencu za rad, kao i da se korištenje sportske dvorane mora plaćati, a sve uplate da se obavljaju putem žiro-računa.

Prihvaćeni su prijedlozi da se ostvari saradnja sa centralnom Osnovnom školom i Srednjoškolskim centrom u vezi sa korištenjem ove dvorane.

Sportsko društvo „Glasinac“ okuplja 18 klubova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare