Planinarsko društvo “Glasinac” – Slavske svečanosti nakon dobrih rezultata

0

SOKOLAC – Planinarsko društvo “Glasinac” Sokolac ima čime da se pohvali onim što je urađeno u minulih godinu dana. Istaknuto je to i na svečanostima povodom obilježavanja krsne slave ove sportske organizacije – Mitrovdana.

Planinari, predstavnici opštine Sokolac i njihovi prijatelji, okupili su se sinoć u crkvi Svetog proroka Ilije u Sokocu, gdje je obavljen čin lomljenja slavskog kolača. Nakon toga, kao i uvijek, organizovano je druženje.

Član Planinarskog društva “Glasinac” Velemir Veljo Ninković, koji je zadužen za kontakte sa medijima, kaže da je ovo društvo uradilo mnogo toga između dvije krsne slave.

U proteklih godinu dana članovi našeg društva radili su na obilježavanju i uređenju planinarskih staza, čišćenju i uređenju izvorišta na području naše opštine, kao i na uređenju zelenih površina u gradu, čime su pokazali koliko se vodi briga o prostoru koji nas okružuje. Ispit iz ekologije smo uspješno položili.

Ono što je posebno značajno, kada je riječ o našim aktivostima u proteklih godinu dana, je početak izgradnje planinarsklog doma na lokalitetu Crvene stijene, na Ravnoj Romaniji. Pomogli su nam Šumsko gazdinstvo “Romanija” i opština Sokolac da krenemo u ovu za nas veliku i značajnu investiciju. Temelji su urađeni, a nadamo se da ćemo do prvih zimskih dana postaviti i ležeću ploču.

Naši planinaari su se našli i na više pohoda na visove širom Evrope. Izdvajam osvajanje Musale, najvišeg vrha na Balkanu i krova Karpata – vrha Molodoveanu, rekao je Ninković.

Planinare i njihove goste pozdravio je i načelnik opštine Milovan Bjelica, koji je izrazio spremnost lokalne vlasti da i dalje finansijski i na drugi način pomaže Planinarsko društvo i druge organizacije.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments