Planinari Sokoca i Han Pijeska na najvišem vrhu Zvijezde

0

SOKOLAC – Članovi Planinarskog društva „Glasinac“ sa Sokoca učestovali su na tradicionalnom usponu na „Veliki Stolac“ najviši vrh planine Zvijezda na nadmorskoj visini od 1.673 metra.

U Planinarskom društvu „Glasinac“ Srni su rekli da je manifestacija počela u petak, 23. septembra okupljanjem kod planinarskog doma Gostilja na 750 metara nadmorske visine, a zatim pješačenjem stazom dugačkom 24 kilometra savladana je visinska razlika oko 1.000 metara.

„Planina Zvijezda se pruža od Velikog kraja na desnoj obali rijeke Drine /na mjestu, gdje rijeka mijenja sjevereni pravac toka u istočni/, na lijevoj obali sjevernu granicu čini joj područje Sušica, na jugu se pruža do Bijelog Rzava, iznad Vardišta i Mokre Gore, a istočna granica je ljepotica među planinama – Tara. Zapadni obronci padaju strmo do višegradske Župe“, opisao je planinarski pohod član sokolačkog društva Željko Delić.

U ovom planinarskom pohodu, koji je organizovalo Planinarsko-sportsko društvo „Stolac“ iz Višegrada osim domaćina učestovala su društva iz Srebrenika, Han Pijesak i Sokoca, a pridružile su im se i kolege iz Srbije – Užica, Bajine Bašte, Mladenovca i Kragujevca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare