Planinari iz Srbije oduševljeni Jahorinom, Romanijom i Trebevićem

0

Grupa od 45 planinara iz Srbije posjetila je tokom vikenda Romaniju, Jahorinu i Trebević i iskazala veliko zadovoljstvo ljepotom ovih planina.
Jedna grupa planinara uputila se do poznate Novakove pećine koja se nalazi na strmim liticama Romanije iznad Pala na nadmorskoj visini od 1.515 metara.

Predsjednik Planinarskog društva „Josif Pančić“ iz Beograda Tadija Dimitrijević rekao je Srni da su organizovali posjetu ovim planinama zajedno sa prijateljima iz Planinarskog društva „Trebević“ iz Istočnog Sarajeva sa kojima više godina sarađuju.

„Organizovali smo uspon do Novakove pećine uz pomoć planinarske opreme. Neki su sa nama prvi put na usponu. Vreme nas je poslužilo, uživali smo u zimskom danu, u pogledu i lepotama šuma podno Romanije. Vikend je ispunio sva naša očekivanja“, naveo je Dimitrijević.

Prema njegovim riječima, planinari koji su već bili na olimpijskoj ljepotici Jahorini kažu da primjećuju veliki napredak i bolju tehničku opremljenost, dodajući da je ova planina sve bolje mjesto za skijanje.

Planinarsko društvo „Josif Pančić“ postoji od 1950. godine i okuplja oko 350 planinara koji svake godine izvedu uspon na više planina u Republici Srpskoj, BiH i šire.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare