Planinari “Glasinca” sakupili 100 vreća smeća

0

SOKOLAC – Članovi sokolačkog Planinarskog društva “Glasinac” očistili su prostor uz dio magistralnog puta na Ravnoj Romaniji, na Čavčevu polju, te uz lokalni put od skretanja sa Ravne Romanije do mjesta Nadromanija, gdje se nalazi i njihov planinarski dom.

Sekretar Planinarskog društva Vera Mijatović rekla je Srni da su planinari u ovoj ekološkoj akciji sakupili oko 100 vreća smeća i otpada koji su nesavjesni građani i putnici ostavili u predivnom prirodnom ambijentu na ovom području.

“Dužnost svakog čovjeka je da smeće ponese sa sobom i apelujemo na odgovorno i savjesno ponašanje, na odgovornost prema sebi i prirodi”, poručila je Mijatovićeva.

Ona je navela da su sokolački planinari ponosni što ih veliki broj sugrađana smatra najaktivnijom organizacijom u njihovoj lokalnoj zajednici i što su početak proljeća dočekali nizom akcija na uređenju životne sredine.

Nedavno su, podsjetila je Mijatovićeva, uredili prostor oko planinarskog doma na Romaniji, napravili i postavili stolove, uredili plato ispred skulptura od drveta u blizini planinarskog objekta, posadili sadnice jasena u okviru ekološke akcije “Posadi svoj hlad”, pokupili sav otpad oko staze koja vodi ka izletištu i vidikovcu Crvene stijene, te učestvovali u uređenju porte Manastira Svete Trojice u Ozerkovićima.

Mijatovićeva je rekla da će narednih dana planinari uz magistralni put koji vodi preko Ravne Romanije postaviti već pripremljene table sa ekološkim porukama kako bi skrenuli pažnju putnicima u prolazu i posjetiocima ove planine da je očuvanje zdrave životne sredine obaveza svih i da znači srećnu budućnost za generacije koje dolaze.

Planinari su jučerašnju akciju organizovali u okviru proljećne akcije čišćenja i uređenja javnih i zelenih površina na području opštine Sokolac, koju je pokrenula lokalna uprava i koja traje do 12. maja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments