Plan izgradnja tri igrališta

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je Srni da opština ove godine namjerava da izgradi tri igrališta, od kojih se dva već grade.

Ćosić je rekao da za treće igralište ne mogu da nađu opštinsko zemljište i da traže rješenje.

On je naveo da se kod parka „Gavrilo Princip“ gradi igralište vrijednosti oko 102.000 KM, koje opština finansira sa oko 36.000 KM, a Fudbalski savez BiH sa oko 66.000 KM.

„Jedna smo od sedam lokalnih zajednica u BiH koja realizuje ovaj projekat sa Fudbalskim savezom BiH, a riječ je o multifunkcionalnom igralištu koje će u jednom dijelu imati vještačku travu, a u drugom teren za basket“, istakao je Ćosić.

On se nada da će naredne godine biti pronađena sredstva da uz ovo igralište bude izgrađen teniski teren i šetalište od parka do ulice ispod urušene sportske dvorane, čime će biti završen cjeloviti rekreacioni kompleks za građane.

Ćosić je naglasio da se u blizini parka gradi stambena zgrada, koja upotpunjuje cijeli ambijent, te dodao da se nada da će iduće godine biti izgrađeno i obdanište.

„Nadam se da ćemo stvoriti sve preduslove da najveći kapitalni infrastrukturni projekat opštine – rekonstrukcija sportske dvorane, koja je urušena 2012. godine, i izgradnja gradskog trga budu završeni 2015. ili 2016. godine“, rekao je Ćosić.

On je podsjetio da je u park „Gavrilo Princip“, koji je odraz potreba stanovnika ovog grada i koji obiluje brojnim sadržajima za djecu, mlade, ljude srednjih godina i penzionere, uloženo oko 350.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare