Plaćanje osmijehom

0

Omladina Crvenog krsta je tradicionalno obilježila „Nedjelju borbe protiv tuberkuloze“. Od 14. – 21.  septembra volonteri su organizovali niz aktivnosti. U okviru ove nedjelje, održana je pokazna vježba prve pomoći na Promenadi. Na ovaj način, sugrađani su mogli da vide kako teče šminkanje markiranata, što podrazumijeva realistički prikaz povreda, stanja oboljenja i sam postupak pružanja prve pomoći.

Zahvaljujući ekipi prve pomoći, markirantima, šminkerima i volonterima, vježba je uspješno izvedena.

Sekretar Opštinke organizacije, Jelena Petrović, posjetila je porodilište i podijelila sedam poklon paketa bebama. Takođe, volonteri su obišli sedam višečlanih i socijlano ugroženih porodica, kojima su uručeni prehrambeni paketi. Tokom cijele sedmice, organizovana je prodaja markica, podjela propagandnog materijala i upoznavanje sugrađana o radu omladinaca kroz izložbene panoe sa fotografijama svih aktivnosti.

U okviru Nedjelje djeteta, koja se obilježava prve sedmice oktobra, volonteri su pažnju posvetili najmlađim sugrađanima. Organizovano je druženje sa mališanima iz vrtića Bubamara. Djeca su pjevala, recitovala, igrala, a na kraju su svi dobili poklone. Omladinci su posjetili porodilište „Neo Vita“ i tom prilikom su uručeni bebi kompleti bebama. Prikupljeno je sedam humanitarno prehrambenih paketa koji su poklonjeni višečlanim porodicama i djeci sa posebnim potrebama.

Cilj ove sedmice je podsticanje brige o djeci i ukazivanje na njihova prava. U Srednjoškolskom centru Pale, uspješno je sprovedeno upoznavanje učenika prvih razreda o reproduktivnom zdravlju. Omladinci su sami pripremili prezentacije i održali predavanja na pomenutu temu.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/crveni_krst_aktivnosti_oktobar_2012/] width=[103] height=[90] title=[Crveni krst Pale] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb103_] thumb_cache_dir=[thumbs103] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Autor:

Ivana Pavlović je rođena u Sarajevu 1988. godine. Ivana je diplomirani pravnik, učesnik brojnih projekata, radionica i volonterskih akcija. Drugi članci sa tagom Ivana Pavlović.


Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare