Pjesničko veče Đorđa Sladoja

0

Srpski pjesnik Đorđo Sladoje održao je večeras na Palama poetsko veče u okviru obilježavanja Dana Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
Izrazivši zadovoljstvo što je ovo veče dio obilježavanja četvrt vijeka rada Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Sladoje je rekao da rado dolazi tamo gdje ga zovu, a pogotovo u kraj koji smatra i svojim zavičajem, s obzirom da je rodom iz Kalinovika.

Sladoje je istakao da mu je jako važno da postoje mladi ljudi, poput studenata Filozofskog fakulteta, koji razumiju ono što on govori.

„To uopšte nije malo. Bez obzira na sve distance, koje su, čini mi se, isforsirane, oni se bave time, doživljavaju kao svoje i prepoznaju kao dio sopstvenog iskustva u onome što pišem“, zaključio je Sladoje.

Okupljenima je u prepunom amfiteatru Filozofskog fakulteta, od kojih su većinu činili mladi, Sladoje je rekao da je svoju prvu zbirku poezije – „Dnevnik nesanice“ izdao prije više od 40 godina.

Poetsko veče otvorio je dekan Filozofskog fakulteta Draga Mastilović koji je izrazio zadovoljstvo što se Sladoje odazvao pozivu da uveliča Dane ovog fakulteta, a okupljenima se obratio i dekan Pravoslavnog bogoslovskog fakultata Univerziteta u Istočnom Sarajevu Darko Đogo, ističući da mu je čast da prisustvuje pravoj pjesničkoj gozbi.

Obilježavanje Dana Filozofskog fakulteta počelo je danas promocijom diplomiranih studenata, mastera i magistara nauka, a potom je otvorena izložba studentskih radova iz fonda Likovne akademije iz Trebinja, a biće nastavljeno i sutra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare