Pjesnici posjetili osnovne škole

0

Pjesnici koji su učesnici manifestacije “Dani Duška Trifunovića” posjetili su danas osnovne škole na području Pala u čast ovog srpskog književnika, pjesnika i televizijskog autora.

Pjesnici Momčilo Mošo Odalović, Pero Zubac, te kantautor iz Novog Sada Branko Pražić učenicima su govorili o djelima Duška Trifunovića i recitovali njegove pjesme.

Pražić je Srni rekao da paljanska djeca mnogo znaju o Dušku i vole ga, te da je danas uz njih bio srećan.

On je naveo da je Duška Trifunovića poznavao 13 godina i da su uvijek nastupali zajedno.

“Slučajno smo se se sreli u Novom Sadu kada je došao 1992. godine u aprilu i od tada smo bili zajedno. Dušku je bio potreban neko ko će pored njega biti na njegovim književnim programima i pjevati njegove pjesme uz gitaru”, priča Pražić.

On kaže da je uz Trifunovića zavolio poeziju, naučio mnogo pjesama i da sada putuje po Srbiji i Republici Srpskoj i govori o njemu i njegovim djelima.

Književna manifestacija “Dani Duška Trifunovića” otvorena je sinoć u Kulturnom centru na Palama.

Manifestacija će biti završena u subotu, 15. septembra, koncertom i predavanjem o temi “Tužne pjesme”, koje će izvesti sopran Klaudija Krkotić, Sonja Radojković na klaviru i kompozitor Vojin Komadina.

Pokrovitelji 12. manifestacije su opština Pale, Grad Istočno Sarajevo, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstvo civilnih poslova BiH, a organizator Kulturni centar Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments