Pješacima podijeljeni svjetloodbojni prsluci

0
Pješacima podijeljeni svjetloodbojni prsluci

ZVORNIK – Pripadnici Policijske uprave Zvornik danas su u saradnji sa zvorničkim Auto-moto sruštvom „Semafor“, podijelili u mjesnim zajednicama Karakaj i Čelopek svjetloodbojne prsluke za pješake, kako bi lakše bili uočljivi u saobraćaju.

Cilj navedenih aktivnosti jeste i da se ukaže na značaj korišćenja ovih prsluka i pravilnog kretanja pješaka uz kolovoz, naročito u noćnim uslovima, s obzirom da analize pokazuju da, u većini saobraćajnih nezgoda u kojim su učestvovali pješaci, nisu koristili svjetloodbojni prsluk.

Podjela svjetloodbojnih prsluka realizuje se u okviru akcije Ministarstva unutrašnjih poslova Repubike Srpske „Odnos vozač-pješak“.

Od početka godine na području Policijske uprave Zvornik, život su izgubila četiri pješaka, saopšteno je danas iz ove uprave.

Policijska uprava Zvornik pozvala je učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, te da pješaci obavezno koriste svjeloodbojni prsluk kako bi bili lakše uočljivi.

Vozačima se preporučuje da povećaju stepen opreznosti u saobraćaju, kako bi zajedno doprinijeli poboljšanju stanja bezbjednosti u saobraćaju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare