Pitanje dana kada će voda poteći u Planinarskom domu na Romaniji

1

SOKOLAC – Završeno je postavljanje rezervoara za vodosnabdijevanje Planinarskog doma „Crvene stijene“ na Romaniji i pitanje je dana kada poteći voda u ovom objektu, rekli su Srni u sokolačkom Planinarskom društvu „Glasinac“.

Sredstva za realizaciju projekta u iznosu od po 17.000 KM obezbijedili UNDP i opština Sokolac koja je aplicirala na javni poziv „Via Dinarike“.

Radovi u okviru ovog projekta počeli su u junu, a izgrađen je vodovod do planinarskog doma, te sanitarni čvor sa tuš i toalet kabinama.

Izvođač radova bilo je preduzeće „DMM“ iz Rogatice, ali zbog slabijeg pritiska u mreži na tom dijelu planine bilo je potrebno obezbijediti vertikalni rezervoar za vodu kapaciteta 10 metara kubnih, u čemu je planinarima pomoglo sokolačko Šumsko gazdinstvo „Romanija“ izdvojivši više od 4.000 KM za taj rezervoar, kažu u ovom planinarskom društvu.

Dio radova na postavljanju rezervoara i izgradnji vodovoda do objekta izvela je grupa planinara volonterskim radnim akcijama uz podršku prijatelja Društva i preduzeća Javni prevoz „Ogrev“ sa Sokoca.

„Dugujemo veliku zahvalnost našim članovima koji su mjesecima aktivno radili na obezbjeđenju boljih uslova za boravak u ovom objektu, kao i prijateljima društva i opštini Sokolac koja nas je podržala u ovom, ali i sličnim projektima“, poručuju iz ovog društva.

Član Planinarskog društva „Glasinac“ Slobodan Komlenović rekao je Srni da je pitanje dana kada će voda poteći u Planinarskom domu na Romaniji, na šta su članovi društva ponosni jer su u ovaj objekat i prateće sadržaje ugradili svoje slobodno vrijeme i ljubav prema planini.

Prva faza izgradnje Planinarskog doma „Crvene stijene“ završena je 2018. godine.

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru druge faze projekta „Via Dinarika“ koji je raspisao UNDP u BiH predstavlja podršku unapređenju turističke ponude duž staza „Via Dinarike“ u BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Respekt za ovu družinu, njihovo zalaganje,trud i rad se vide na svakom koraku,politiku su zamenili druzenjem i ljubavlju prema planinama,njima zahvalnice ne trebaju.