Piksi kup 2008 – Superiorna Zvezda, Mini Piksi kup osvojila ŠF Piksi

0

 

 

 

 

 

Ovog vikenda na Jahorini je održan II tradicionalni međunarodni turnir u fudbalu ”PIKSI KUP 2008” za dječake rođene 1997. godine u organizaciji ŠF “PIKSI“ Pale.

Turnir je osvojila Crvena Zvezda sa samo jednim primljenim golom i to od Škole fudbala Piksi. Mini Piksi kup osvojila ŠF Piksi (’99 i ’00 godišta) koja je u finalu savladala Sarajevo 2:0.Turnir su u subotu otvorili Direktor “OC Jahorina” Koroman Branko – predstavnik generalnog sponzora turnira i Načelnik opštine Pale Savić Slobodan, pod čijim je pokroviteljstvom turnir održan.

Za razliku od prošle godine kada je učestvovalo 8 ekipa, na ovogodišnjem turniru je učečće uzelo 12 ekipa i to:FK “Crvena Zvezda“ Beograd (prošlogodišnji pobjednik), NK “Široki Brijeg“ Široki Brijeg, FK  “Sarajevo“ Sarajevo, FK “Velež“ Mostar, FK “Slavija“ Istočno Sarajevo, FK “Željezničar“ Sarajevo, FK “Glasinac“ Sokolac, FK “Hercegovac“ Bileća, FK “Romanija“ Pale, ŠF “Novi Grad“ Sarajevo, te dvije ekipe organizatora Turnira ŠF “PIKSI“ Pale.

 Nakon takmičenja po grupama u ¼ finala su se plasirali FK “Crvena Zvezda“, ŠF “PIKSI“, FK “Željezničar“, FK “Velež“, ŠF “Novi Grad“, NK “Široki Brijeg“, FK “Hercegovac“ i FK “Slavija“.
   U eliminacionoj fazi učešće u polufinalu su obezbijedili “Crvena Zvezda“, “Novi Grad“, “Željezničar“ i “Široki Brijeg“.
   U polufinalnim utakmicama igranim u nedelju finale su izborile ekipe “Crvena Zvezde“ i “Željezničara“.
   U utakmici za treće mjesto ekipa NK „Široki Brijeg“ je bila bolja od ŠF “Novi Grad“ dok je “Crvena Zvezda“savladala “Željezničara“ i tako, po drugi put zaredom, osvojila prvo mjesto.

Finalna utakmica: FK “Crvena Zvezda“ Beograd – FK “Željezničar“ Sarajevo 5:0.

Strijelci su bili Purić, Ivanović, Bjeličić, Jović i Drača.

FK “Crvena Zvezda“: Savić, Stojanović, Drača, Pavlović, Jovanović, Tošić, Bjeličić, Tufegdžić, Ivanović, Jović, Purić, Nikolić Đ., Marinković, Matić, Stekić, Mijailović, Lutovac, Nikolić S..

FK “Željezničar“: Ćutahija Emir, Tabučić, Torlaković, Inajetović, Selak, Srna, Međuseljac, Velić, Boja, Osmanković, Sarač, Čorbo, Osmanović, Ćutahija D..

 

   Pored finalista turnira, dobre igre su pokazale ekipe ŠF “Novi Grad“, NK “Široki Brijeg“, kao i ekipe FK “Hercegovac“ i FK “Velež“ koje su prikazale veoma dobru i dopadljivu igru a imale su dosta igrača koji su rođeni 1998. godine.

 

   Ekipa domaćina ŠF “PIKSI“ je u prvom krugu tijesno izgubila od pobjednika turnira “Crvena Zvezde“ rezultatom 2:1 a u ¼ finala su ispali od “Željezničara“ nakon dobre igre i izvođenja penala rezultata jer je rezultat u regularanom dijelu bio 0:0

 Pored turnira ”PIKSI KUP 2008” održan je i turnir ”MINI PIKSI KUP 2008” za dječake rođene 1999. godine na kojem su učestvovali FK “Sarajevo“, ŠF „Derby“, FK „Glasinac“ i ekipa domaćina ŠF “PIKSI“ Pale koja je u finalnoj utakmici savladala FK “Sarajevo“ i osvojila turnir.  
   Najbolji igrač turnira ”MINI PIKSI KUP 2008” je Aleksandar Obradović iz ŠF “PIKSI“ Pale.

   Po odigravanju finalne utakmice pristupilo se dodjeli nagrada, diploma, pehara i medalja. Turnir je svečano zatvorio Boško Tomić – ministar u Vladi RS koji se zahvalio svim učesnicima, pozvao ih da i sledeće godine dođu na novo druženje te, u ime organizatora turnira ŠF “PIKSI“ Pale, obećao da će naredni turnir biti još bolje organizovan i proširen sa novim,kvalitetnim i atraktivnim učesnicima iz cijelog regiona – tj. prostora bivše Jugoslavije.

NAGRADE

Fer – plej:  FK “Velež“ – Mostar
Igrač koji igrom najviše podsjeća na Piksija: Nikola Jovanović – FK “Crvena Zvezda“
Igrač koji igrom najviše podsjeća na  Ognjena Kor.: Relja Purković – ŠF “PIKSI“
Najbolji golman: Emir Ćutahija – FK “Željezničar“
Najbolji strijelac: Nemanja Ivanović – FK “Crvena Zvezda“
Najbolji igrač: Nikola Purić – FK “Crvena Zvezda“

IZJAVE UČESNIKA I GOSTIJU

Koroman Branko – Dir. OC „Jahorina“, gen. sponzora turnira: „Veliko mi je zadovoljstvo što se jedan ovakav turnir održao na našoj planini i što su se svi učesnici i posjetitelji prijatno osjećali za vrijeme turnira. Sledeći turnir će biti organizovan u još boljim uslovima i ambijentu, gdje ćemo dati jednu novu i kvalitetniju dimenziju promociji Olimpijske planine Jahorine i svih njenih ljepota“.
Savić Slobodan – Načelnik opštine Pale: Ovakve manifestacije su najbolja vrsta promocije kako opštine Pale, tako i Olimpijske planine Jahorine.
Dušan Nikolić – koordinator Oml. Škole CZ: Sve čestitke domaćinu na odličnoj organizaciji turnira; prezadovoljni smo dočekom, pažnjom koju smo imali od strane organizatora i ljubaznog osoblja hotela „Bistrica“, kao i cjelokupnom atmosferom koja je vladala za vrijeme turnira. Još jednom, veliko hvala za sve!
Mandić Boško – predstavnik NK „Široki Brijeg“: Ovaj turnir je okupio klubove iz cijele BiH i jednog učesnika iz Srbije što je dokaz da se kroz sport najbolje sklapaju nova prijateljstva koja ostaju dugi niz godina.  

Josip Katalinski – NS BiH: Velika mi je čast što sam bio gost i prusustvovao jednom ovakom turniru koji je već postao tradicionalan i mislim da treba organizovati vise ovakvih turnira jer je kvalitetan rad sa najmlađim uzrastima veoma važan za razvoj i prosperitet BiH fudbala.
Goran Ivković – trener ŠF “PIKSI“: Zadovoljan sam prikazanom igrom mojih igrača što su potvrdili dobrim igrama protiv CZ i Željezničara od kojeg smo ispali na penale.  
Delipara Srđan – Predsjednik UO ŠF “PIKSI“: Komentari i utisci učesnika i gostiju najbolje govore o ovogodišnjem turniru a ja u ime ŠF “PIKSI“ Pale obećevam da će naredni turnir biti još bolje organizovan i proširen sa atraktivnim učesnicima. Još jednom bih se zahvalio OC „Jahorina“, gen. sponzoru turnira, opštini Pale kao i Hypo Alpe Adria Group koji su nam puno pomogli u organizaciji turnira.
Josip Bukal – Šef oml. Škole FK “Željezničar“: Prezadovoljni smo svime u vezi turnira a sledece godine cemo ponovo učestvovati.

 

Svi rezultati:

Grupa A

C. Zvezda – ŠF Piksi 2:1

ŠF Piksi – Selekcija 7:0

C. Zvezda – Selekcija 14:0

Grupa B

Željezničar – Velež 2:0

Željezničar – Romanija  3:0

Velež – Romanija 2:1

Grupa C

Široki Brijeg – ŠF Novi Grad

ŠF Novi Grad – Glasinac

Široki Brijeg – Glasinac

Grupa D

Slavija – Sarajevo 2:1

Slavija – Hercegovac 0:1

Sarajevo – Hercegovac 1:1

Četvrfinale

ŠF Piksi – Željezničar 0:0, penalima 1:3

Široki Brijeg – Hercegovac 1:1, penalima 1:0

Slavija – ŠF Novi Grad 0:3

C. Zvezda – Velež 7:0

 

Polufinale

C. Zvezda – ŠF Novi Grad 2:0

Široki Brijeg – Željezničar 1:1 penalima 2:3

 

Treće mjesto

Široki Brijeg – ŠF Novi Grad 2:1

 

Finale

C. Zvezda – Željezničar 5:0

 

Fotogaleriju možete pogledati ovdje.

www.palelive.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare