Peuluć: primjer socijalnog dijaloga

0

ZVORNIK – Kompanija „Alumina“ iz Zvornika školski je primjer socijalnog dijaloga poslodavca i sindikata u Republici Srpskoj, rekao je danas predsjednik Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske Tane Peulić.

Nakon sastanka menadžmenta „Alumine“ sa predstavnicima Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva zvorničke fabrike, Peulić je naglasio da se od aprila prošle godine, kada je imenovan novi menadžment u zvorničkoj „Alumini“, radi na poboljšanju kolektivnih prava radnika, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću „Alumine“.

„Svi dosadašnji sastanci sindikata i menadžmenta u `Alumini` odvijali su se u korektnim odnosima, bez ikakvih međusobnih nesporazuma socijalnih partnera“, rekao je Peulić.

On je dodao da je predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Mile Matić redovno i pravilno informisao Sindikalni odbor o stanju u preduzeću i mogućnostima fabrike da zajedno obezbijede ambijent da ova kompanija zadrži postojeći broj radnika i da se stvore uslovi za nova zapošljavanja.

Peulić je naglasio da je do sada ispoštovano sve što su predstavnici Sindikata metalske industrije i rudarstva dogovorili sa menadžmentom „Alumine“.

On je rekao da je i današnji sastanak Sindikalne organizacije i rukovodstva „Alumine“ pokazao stabilnost i snagu kompanije na zajedničkom djelovanju menadžmenta i sindikata u budućim veoma važnim aktivnostima za ovu fabriku.

„Matić je informisao delegaciju Sindikata o aktuelnoj situaciji u preduzeću. Vidljivo je da `Alumina` ima svoju budućnost i perspektivu“, rekao je Peulić.

On je dodao da je postignut dogovor sa menadžmentom, koji će učiniti sve da se iz prihoda Fabrike u narednom periodu obezbijedi stabilnost ličnih primanja zaposlenih.

„Na takav način radnici će biti motivisani da što više rade i da se, boljim i kvalitetnijim angažovanjem kroz ostvarivanje proizvodnih rezultata, stvori što više prihoda“, ocijenio je Peulić.

U radu sastanka učestvovali su, osim Matića, pomoćnik direktora za operativne poslove u „Alumini“ Stevo Savić, te predsjednik Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva u ovoj Fabrici Radenko Smiljanić sa saradnicima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare