Petrović: Nastava počinje 4. septembra

0
Petrović: Nastava počinje 4. septembra

ZVORNIK – Nastava u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ Zvornik počeće u ponedjeljak, 4. septembra, umjesto u petak, 1. septembra, potvrdio je danas direktor ove škole Radomir Petrović.

Petrović je rekao novinarima da se nastava odgađa zbog radova na oba školska objekta, pojasnivši da u jednom školskom objektu nastavu pohađaju đaci od prvog do četvrtog razreda, a u drugom objektu od petog do devetog.

„Tražili smo od Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Pedagoškog zavoda Srpske da se nastava prolongira za jedan radni dan, kako bi se radovi, koji su u toku na adaptaciji škole, mogli i taj dan nesmetano odvijati“, kaže Petrović.

On je dodao da je neophodno krajem ove sedmice, odnosno pred početak školske godine, očistiti dvorište od otpadnog građevinskog materijala kako bi djeca mogla bezbjedno da borave za vrijeme odmora.

Petrović je rekao da će radovi na školi biti završeni polovinom oktobra, ali da to neće smetati izvođenju nastavnog programa, jer su radovi unutar škole završeni, dok predstoje radovi na dijelu u kojem se nalazi zbornica, biblioteka i uprava škole, što je izdvojeno od učeničkog prostora.

Petrović je podsjetio da je danas obavljen i prijem učenika prvog razreda koji su došli u pratnji roditelja da se upoznaju sa svojim učiteljicama ili učiteljima, kao i sa prostorom u kojem će pohađati nastavu.

„U okviru ovog prijema, za učenike prvog razreda stariji đaci su priredili kraći zabavni program da bi ovaj dan prvačićima ostao u lijepom sjećanju“, rekao je Petrović.

Podsjetivši da je u ovoj školskoj godini u prvi razred upisano 155 učenika, Petrović je rekao da su u centralnoj školi „Sveti Sava“ upisana 133 đaka prvaka, dok su u područnim odjeljenjima ove škole u Diviču, Liplju, Kula Gradu i Snagovu upisana 22 učenika.

Prema njegovim riječima, broj upisanih učenika u ovoj školskoj godini nešto je manji u odnosu na broj učenika prvog razreda koji su upisani u prethodnoj školskoj godini.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare