Petarde nisu igračke

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo počeli su podjelu letaka sa porukom „Petarde nisu igračke“ i „Ne dozvolimo da se smijeh pretvori u krik“, s ciljem upoznavanja građana i đaka sa neželjenim posljedicama koje može izazvati upotreba pirotehničkih sredstava.

Policajci su danas posjetili Osnovnu školu „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu, dijelili promotivni materijal i razgovarali sa učenicima o opasnostima koje može donijeti upotreba pirotehničkih sredstava.

Osim podjele materijala koji će biti distribuisan u svim opštinama u nadležnosti Centra, biće održana i predavanja u osnovnim i srednjim školama o temi „Ne postoji bezopasna pirotehnika“, a u saradnji sa opštinskim službama biće preduzete pojačane aktivnosti radi sprečavanja neovlaštene prodaje pirotehničkih sredstava.

Vlasnici prodavnica koje imaju zakonsko ovlaštenje da prodaju pirotehnička sredstva biće upozoreni da prodaja i kupovina moraju biti u skladu sa propisima, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Sva pirotehnika se prodaje samo u prodavnicama oružja i municije ili prodavnicama pirotehničkih proizvoda i mogu je kupiti samo punoljetna lica, ističe se u saopštenju.

Upotreba piroteničkih sredstava na javnom mjestu kažnjiva je zakonom, a roditelji, odnosno staratelji, snose odgovornost za postupanje maloljetnika.

U saopštenju se navodi da ovim preventivnim aktivnostima policija želi doprinijeti da predstojeći novogodišnji i božićni praznici proteknu u miru i bez neželjenih posljedica.

Povodom predstojećih praznika, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, tokom decembra i januara, organizuje akciju „Pirotehnika 2013“, čiji je cilj da upozori građane na opasnosti koje prijete od upotrebe pirotehničkih sredstava i nezakonite upotrebe vatrenog oružja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare