Pet lica iz Kantona Sarajevo pokušalo ukloniti krst na Zlatištu

0

Policija Republike Srpske zatekla je pet lica iz Kantona Sarajevo u pokušaju da uklone krst na Zlatištu, koji je postavio Savez logoraša Republike Srpske, te ih pozvala da se jave u Policijsku stanicu Pale na informativni razgovor.

Portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić rekla je Srni da je policija sinoć oko 22.00 časa po dojavi izašla na lice mjesta, gdje je zatekla ova lica.

Ona je istakla da je obaviješten i dežurni tužilac, koji se izjasnio da u ovom slučaju nema krivičnog djela.

Tešićeva kaže da su se jutros u Policijsku stanicu Pale javila četiri lica, dok se peto, koje je maloljetno, još nije javilo na informativni razgovor.

Ona je navela da je policija i nakon postavljanja krsta na Zlatištu izašla na lice mjesta, evidentirala događaj i napravila službenu zabilješku.

Tešićeva je dodala da je postavljanje krsta u nadležnosti lokalne zajednice, a ne policije.

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić izjavio je ranije Srni da je krst na Zlatištu podignut kao znak sjećanja na više od 6.500 ubijenih sarajevskih Srba.

Dukić je rekao da je Savez logoraša Srpske „ispunio ranije dato obećanje o podizanju spomen-krsta na Zlatištu, čime su na najbolji način demantovane sve moguće spekulacije o odustajanju od njegovog podizanja“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare