Performans povodom obilježavanja Dana planete Zemlje

0

Ekološkim performansom „Ja sam dete sa ove planete“ na Palama je danas obilježen Dan planete Zemlje u organizaciji Planinarsko-ekološkog društva „Romanija“.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao da je povodom Dana planete Zemlje Planinarsko-ekološko društvo „Romanija“ organizovalo simboličnu manifestaciju koja je i tradicionalna.

On je istakao da od početka mjeseca aprila komunalno preduzeće radi na čišćenju grada i sanaciji saobraćajnica, te uređenju javnih površina.

„U narednom periodu vidjećemo šta nas sve očekuje kada je u pitanju obnavljanje zelenila, sadnja drveća, uklanjanje deponija, te sve ono što pružamo našoj djeci i okolini“, rekao je Jugović novinarima.

On je rekao da opština Pale, što se tiče zagađenosti, nije ugrožena, odnosno da je na solidnom nivou, jer ne postoje veliki industrijski objekti.

Prema njegovim riječima, velika pažnja mora se posvetiti vodovodu i kvalitetu vode i očuvanju izvorišta.

Predsjednik Planinarsko-ekološkog društva „Romanija“ Pale Radoje Vojvodić rekao je da se po deseti put na ovakav način obilježava Dan planete Zemlje.

On je dodao da su mladi ekolozi osnovnih škola „Pale“ i „Srbija“ i Srednjoškolskog centra Pale, djeca iz obdaništa „Bubamara“ i djeca iz Udruženja „Sunce“ izveli prigodan ekološki performans „Ja sam dete sa ove planete“.

„Djeca su u ekološkom performansu prikazala svoje viđenje Zemlje i uputila apel da svi moramo da zaštitimo planetu Zemlju koja je ugrožena“, kaže Vojvodićeva.

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Branka Spasojević istakla je da podržava ovu današnju manifestaciju, jer je veoma značajno da se probudi svijest kod male djece o očuvanju planete Zemlje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare