Penzioneri očistili Jevrejsko groblje

0

ZVORNIK – Članovi Opštinskog odbora Sindikata penzionera danas su uređivali i čistili Jevrejsko groblje, u okviru akcije Gradske uprave Zvornik pod nazivom „April mjesec čistoće“.
Predsjednik zvorničkog Sindikata penzionera Petar Vlajnić rekao je novinarima da je u ovoj aktivnosti učestvovalo sedam članova ove organizacije.

„Odazvali smo se pozivu Gradske uprave da se uključimo u akciju `April mjesec čistoće` tako što smo Jevrejsko groblje očistili od smeća, korova, kamenja i pokosili smo travu“, rekao je Vlajnić.

On je dodao da je mehanizacija preduzeća „Vodovod i komunalije“ odvezla prikupljenu otpad i smeće, pa se može reći da je akcija potpuno uspjela.

Svoj doprinos akciji dali su učenici i zaposleni u Tehničkom školskom centru u Karakaju, koji su uređivali školsko dvorište i prostor oko škole.

Do sada su, između ostalih, slične aktivnosti preduzeli i Savjet učenika Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ i mališani vrtića „Naša radost“.

Mališani ovog vrtića su sa svojim vaspitačima zasadili 30 sadnica javora na lokalitetu Đurđev grada, što je postala tradicija ove ustanove u ozelenjavanju površina.

Koordinator akcije „April mjesec čistoće“ Ognjen Pavlović istakao je da su i zajednice etažnih vlasnika bili veoma akivni i priključili se akciji uređivanja protora oko zgrada i podrumskih prostorija.

Pavlović je najavio da će u četvrtak, 21. aprila, biti organizovana masovnija akcija čišćenje obale rijeke Drine na području grada u kojoj će učestvovati organizacije i udruženja, kao i svi sugrađani koji budu željeli da daju svoj doprinos ljepšem i čistijem gradu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare