Pečenice za najsiromašnije

0

MILIĆI – Crkvena opština Milići i opštinski Centar za socijalni rad organizovali su akciju nabavke božićnih pečenica i prehrambenih namirnica, koji su danas podijeljeni najsiromašnijim stanovnicima Milića.

Božićne poklone korisnicima su danas uručili sveštenici LJubiša Vujičić i Duško Gligić, te predstavnici milićkog Centra za socijalni rad, posjetivši 33 porodice na području opštine Milići.

Sveštenik Vujičić rekao je Srni da su akciju podržali opštinske vlasti i „Drina osiguranje“ kupovinom po tri božićne pečenice, te više milićkih preduzetnika, a namirnice su obezbijeđene od priloga građana, koji su prikupljani tokom decembra prošle i prvih dana januara ove godine.

„Organizovali smo sa parohijanima prikuljanje ove pomoći. Od Centra za socijalni rad dobili smo podatke o tome kome bi bilo potrebno pružiti ovaj vid pomoći“, rekao je sveštenik Vujičić.

Direktor Centra za socijalni rad Vladan Trivković rekao je da se ova ustanova rado pridružila humanoj akciji.

„Sličnu akciju planiramo i za vaskršnje praznike. Namjeravamo i da osnujemo fond koji bi radio u koordinaciji sa Crkvenom opštinom i Centrom za socijalni rad, kao i lokalnim donatorima, a zadatak bi mu bio da pomaže najsiromašnije stanovnike ove opštine“, istakao je Trivković.

Povodom Božićnih praznika milićko „Drina osiguranje“ obezbijedilo je 250 paketića za milićku djecu, koji će biti podijeljeni na proslavi Badnje večeri, sutra pred crkvom Svetog Nikole u Milićima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare