PD “Glasinac” – Temelji za planinarski dom

0

SOKOLAC – Planinarsko društvo „Glasinac“ nedavno je počelo sa realizacijom projekta izgradnje planinarskog doma na Crvenim stjenama.

Dom se gradi na temeljiuma bivše „putarnice“ uz stari magistralni put Ravna Romanija-Mokro .Radi se o objektu dimenzija 10 x 13,5 matara, sa dva sprata, čiji će sadržaji pružati mogućnosti za boravak i aktivan odmor planinara, livaca, turista i svih ljubitelja prirode i druženja u prelijepim romanijskim krajolicima.

Do lokaliteta gdje se gradi dom već su uređen planinarske staze do Crvenih Stijena, preko Gavranke dio Velike stijene i Novakove pećine, a uskoro slijedi i uređenje staze od Manastira Svetog Đorđija do Mjedenika.

Ovih dana, zahvaljujući pomoći ŠG „Romanija“ i AD „Romanijaputevi“ planinari su udarnički radili na izljevanju temelja i pripremi zemljišta za ugradnju ležeće ploče sa svim komunalnim priključcima.

Uvjeren sam da ćemo do kraja ove građevinske sezone završiti sve zemljane radove i da će naša krsna slava – Mitrovdan biti u znaku sumiranja velikih uspjeha koje smo psotigli u minulom periodu. Biće to i prilika da se javno zahvalimo smima koji su nam pomogli u dosadašnjem radu i da animiramo sve one koji žele i mogu nam pomoći u realizaciji ovog projekta, na dobrobit svih nas, kaže član Upravnog odbora PD „Glasinac“ Slobodan Poljaković.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments