Patrijarh srpski Porfirije stigao u Sabornu crkvu

0

SARAJEVO – NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije stigao je u Hram Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu, gdje ga je dočekao NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve.

Patrijarh Porfirije došao je dvodnevnu posjetu Mitropoliji dabrobosanskoj povodom 50 godina monaške i 30 godina episkopske službe mitropolita Hrizostoma.

Brojni vjernici iz Sarajeva i Istočnog Sarajevu dočekali su srpskog patrijarha u njegovoj prvoj posjeti u okviru koje će danas u Sabornom hramu biti služena doksologija.

Srpski patrijarh će sutra u 9.30 časova služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu, uz sasluženje mitropolita, episkopa i sveštenstva.

Patrijarh Porfirije sutra će posjetiti i Istočno Sarajevo gdje će ga dočekati gradonačelnik LJubiša Ćosić i načelnici svih šest gradskih opština.

Sastanak će početi u 15.00 časova, nakon čega su predviđene izjave za medije, saopšteno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Nakon susreta u Gradskoj upravi, predviđena je šetnja do Trga Republike Srbije, gdje će se patrijarh Porfirije i mitropolit Hrizostom obratiti građanima Istočnog Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare