Patrijarh pozvao vjernike da dolaze u svete hramove

0

SOKOLAC – NJegova svetost patrijarh srpski Irinej pozvao je danas vjernike na Sokocu da dolaze u svete hramovi jer su oni najkorisniji za spasenje duše čovjeka.

Patrijarh Irinej je poslije Svete arhijereske liturgije u hramu Svetog proroka Ilije na Sokocu istakao da Gospod želi, a Crkva poziva na okupljanje na zajedničku molitvu u domu Božijem.

„Gospod prima i naše pojedinačne molitve, ne samo u hramu već ma gdje se nalazili. Kada se Bogu obratimo javno ili tajno Gospod čuje naše molitve i po svojoj ljubavi i dobroti ih ispunjava. Ali, Gospodu je najmilije i za naše duše najkorisnije kada se nađemo u svetim hramovima“, rekao je srpski patrijarh u besjedi.

Prema njegovim riječima, Bog je dao snagu, moć i blagodat hrišćanima da svojom ljubavlju mogu da se bore protiv zla „koje je prisutno i u nama i u čitavom svetu“.

Patrijarh je podsjetio na riječi jednog svetog apostola da ovaj svijet leži u zlu, ali da je Bog dao blagodat i snagu da se protiv zla borimo na božanski, jevanđeljski način kako su to pokazali sveti apostoli i mnogobrojni sveti mučenici Hristovi.

Srpskom patrijarhu sasluživali su mitropolit dabrobosanski Nikolaj, episkopi zahumsko-hercegovački Grigorije, banatski Nikanor, sremski Vasilije, bihaćko-petrovački Atanasiji i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve.

Svetoj arijerejskoj liturgiju prisustvovali su ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević, načelnici opština iz sastava grada Istočno Sarajevo, načelnici susjednih opština, mnogobrojni vjernici i drugi gosti.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare